VIDEO Simultanka Angela Di Marije u Nantesu, Rakitićeva Sevilla se izvukla

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 20:24

Poznata su tri nova sudionika osmine finala Europske lige.

Nakon 1:1 remija u prvom susretu u Toricu, Juventus je uzvratu s 3:0 nadvisio Nantes i potvrdio prolaz u osminu finala natjecanja. Apsolutni junak dvoboja bio je Angel Di Maria koji je zabio hattrick, prvi već u 5. minuti, i to fenomenalnim udarcem s ruba kaznenog prostora (VIDEO), a drugi u 20. iz kaznenog udaraca kojeg je skrivio Nicolas Pallios nakon što je rukom spriječio čisti pogodak Di Marije i zaradio direktni crveni karton (VIDEO). Nantes, ionako slabiji od Stare Dame, s 10 igrača u polju nije mogao parirati Juventusu, a potvrdu pobjede i prolaska u drugi krug Di Maria je postavio u 78. minuti dvoboja (VIDEO).

To mu je bio prvi hattrick u dresu Juventusa.

Uvjerljiv na gostovanju bio je i Sporting koji je nakon 1:1 iz prve utakmice s 4:0 razbio Midtjylland i prošao dalje. COates je doveo Portugalce u vodstvo u 21., a medvjeđu uslugu svojoj momčadi napravio je Paulinho koji je u razmaku od dvije minute zaradio dva žuta kartona te je danski predstavnik do kraja dvoboja morao igrati s igračem manje. Pedro Goncalves je u 50. pogodio za 2:0 vodstvo Portugalaca, a isti igrač je u 77. zabio svoj drugi gol na utakmici. Konačni rezultat postavio je Stefan Gartenmann golom u vlastitu mrežu.

Rakitićeva Sevilla imala je lagodnu prednost iz prvog dvoboja (3:0), no na kraju se morala spašavati prolaza protiv PSV-a. Sevilla doduše nije igrala loše, Rakitić je pri rezultatu 0:0 uzdrmao gredu, no domaćini su u posljednjih 18 minuta zamalo stigli do produžetaka. Luc De Jong u 77. je zabio prvi, pet minuta kasnije poništen mu je drugi pogodak, da bi u 95. Fabio Silva pogodio za 2:0 pobjedu PSV-a, ipak, nedovoljnu za produžetke.

Nakon što je Monaco u Leverkusenu svladao Bayer s 3:2, Apotekari su istim rezultatom uzvratili u Monacu. Florian Wirtz zabio je u 13., Ben Yedder je izjednačio u 19., a Palacios ponovno doveo goste u vodstvo. Adli u 58. pogađa za 3:1 vodstvo Bayera, da bi Breel Embolo u 84 poentirao za 2:3 i produžetke u kojima nije bilo pogodaka te su o putniku u idući krug odlučivali jedanaesterci.

Apotekari su pogodili svih pet udaraca (Azmoun, Amiri, Tapsoba, Schick, Diaby), a za domaćine je promašio Matazo i Bayer je prošao u iduću fazu natjecanja. Raspucavanje pogledajte OVDJE.

Pravo prijenosa na utakmice Europske lige ima ArenaSport.


Tagovi

JuventusEuropska ligaSevillaAngel Di MariaIvan RakitićMonacoBayer Leverkusen

Ostale Vijesti