REUTERS/Aleksandra Szmigiel
REUTERS/Aleksandra Szmigiel

VIDEO Show Olma u gaženju Schalkea, dva puta asistirao, zabio, a jednom mu je i poništen gol

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 20:27

Veliki poraz pretrpio je Schalke od RB Leipziga na domaćem terenu

Veliki poraz pretrpio je Schalke od RB Leipziga na domaćem terenu

RB Leipzig razbio je Schalke na gostovanju u Veltins Areni, a svoj show imao je Dani Olmo. Nekadašnji igrač dinama imao je glavnu rolu s dvije asistencije i zgoditkom u deklasiranju Schalkea sa 6:1.

Već u sedmoj minuti poveli su gosti iz Leipziga dalekometnim udarcem Andrea Silve, a u 15. Dani Olmo je upisao prvu asistenciju na utakmici kad je u prostor dodao Henrichsu za 2:0. Samo osam minuta kasnije Olmu je poništen zgoditak zbog zaleđa, ali novu rolu imao je kod trećeg gola.

Šutirao je u 44. minuti s desetak metara, a loptu je odbio vratar Schalkea samo do Andrea Silve koji zabija drugi gol na susretu. Gaženje tu nije stalo jer Olmo opet ima svoj trenutak magije. Igrala se sudačka nadoknada kad je probio desnu stranu i poslao povratnu loptu za Tima Wernera koji iz blizine zabija za 4:0 u prvom poluvremenu.

Gol utjehe zabio je Schalke u 56. minuti kad je Kozuki iskoristio asistenciju Freya, ali nade su ugašene u posljednjim minutama utakmice kad je zabio Dani Olmo. Bio je to najljepši gol na ovoj utakmici kad je s desne strane na vrhu kaznenog prostora gađao lobom suprotni kut i pogodio za 5:1 u Veltins Areni.

Golove pogledajte OVDJE.

Nisu imali milosti igrači RB Leipziga do kraja jer u 89. minuti Poulsen zabija na asistenciju Kampla za 6:1 što je bio konačan rezultat s kojim su počastili domaćine. Schalke se ove sezone vratio u Bundesligu nakon godinu dana u drugom razredu, ali kako stoje stvari mogli bi se vratiti u cvajtu. Trenutno su na posljednjem mjestu sa samo dvije pobjede i ukupno devet bodova.

RB Leipzig je na drugom mjestu i jedan od konkurenata Bayernu za osvajanja naslova prvaka Njemačke. Osim sjajne partije Olma u današnjoj utakmici, cijeli susret odradio je u obrani hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol. (rv)



Tagovi

Dani OlmoJoško GvardiolSchalkeRB LeipzigBundesliga

Ostale Vijesti