VIDEO. Sevilla piše povijest europskog nogometa, Eduardo zabio za Šahtar

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 05.05.16. | 22:57

Sevilla ima priliku napraviti nešto što nije napravio niti jedan klub u povijesti Europske lige/Kupa UEFA-e – osvojiti tri naslova zaredom.

Prije dvije godine slavili su protiv Benfice, lani su pobijedili Dnjipro, a ove godine će igrati protiv Liverpoola utakmicu s kojom dodatno mogu učvrstiti status najbolje momčadi u povijesti Europske lige/Kupa UEFA-e. Sevilla ionako ima najviše naslova, njih 4, a ako osvoji i ovogodišnje izdanje ovog natjecanja postat će prva momčad koja je osvojila ovaj trofej tri godine zaredom.

Ulazak u Basel Sevilla je osigurala dobrom utakmicom u kojoj su iskoristili svoje prilike, a junak je bio Kevin Gameiro. Francuski napadač je zabio dva gola i to oba u pravom trenutku – prvog u 9. minuti i tako doveo svoju momčad u dobru situaciju, a drugog u 47., samo 3 minute nakon što je Eduardo dao tračak nade za Ukrajince. Točku na 'i' stavio je Mariano u 59. minuti.

Eduardo je danas dobio priliku u prvoj momčadi i još jednom pokazao da je u odličnoj formi. Zabio je nekadašnji hrvatski reprezentativac lijepi gol u akciji koju je fenomenalno povukao Marlos. On je s loptom pretrčao 40-ak metara, navukao pažnju cijele obrane na sebe i odlično uposlio Eduarda koji majstorski rješava tu situaciju. No, taj gol nije bio dovoljan za Šahtar.

Eduardo je na travnjaku proveo 84 minute, a cijelu utakmicu odigrao je Darijo Srna. Oba hrvatska nogometaša dobila su žute kartone.

Europska liga, polufinale:

Sevilla – Šahtar 3:1 (Gameiro 9', 47', Mariano 59'/Eduardo 33')

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

EduardoŠahtar

Ostale Vijesti