REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

VIDEO Salah s dva gola donio slavlje Liverpoolu u Merseyside derbiju

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 21.10.23. | 15:19

Evertonu je na kraju prisjela sudačka nadoknada od devet minuta. Trebala ih je spasiti, a dodatno ih je pokopala

Liverpool je svladao Everton u utakmici Premier lige 2-0. Oba gola zabio je Faraon Redsa - Mo Salah. Time je Egipćanin sada direktno uključen u osam golova u 10 nastupa Premier lige protiv Evertona za Liverpool u kojima je ukupno upisao sedam golova i jednu asistendiju. Samoje Steven Gerrard sudjelovao u više golova protiv velikog rivala, njih devet.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U prvih 45 minuta nismo vidjeli nijedan pogodak, na razočarenje domaće publike. Naime, Liverpool je apsolutno dominirao i stvorio daleko više izglednih prigoda za pogodak. Doduše, prvi su, odmah na startu dvoboja, zaprijetili gosti, ali udarac Calvert-Lewina bio je laka zadaća za Alissona. Sjajnu prigodu u 10. minuti imao je Diego Jota, njegov udarac iz srca 16-erca blokirala je gusto postavljena domaća obrana.

Tri minute kasnije, Luis Diaz imao je vrlo dobru šansu, ali je gostujući blok ponovno bio na razini. U 18. minuti nepotrebno je zbog preoštrog starta „požutio” Ashley Young, a koliko je start bio nepotreban, pokazat će se krajem prvog dijela.

Listu igrača koji su upropastili izgledne prigode za gol, upotpunio je u 27. minuti Mo Salah, kada je njegov udarac s ruba 16-erca prohujao iznad grede. Nedugo zatim, udarac je iz daljine oprobao i Alexis MacAllister, no Pickford je bio dobro postavljen i lako je ukrotio loptu. Dobra se situacija otvorila Diazu u 37. minuti, kada je na rubu kaznenog prostora lakoćom pretrčao Ashleya Younga, a engleski veteran ga je zaustavio klizećim startom. Loptu dirao nije, tako da sucu Craigu Pawsonu nije preostalo ništa drugo osim pokazati mu drugi žuti karton. Prekršaj Younga za drugi žuti karton možete pogledati OVDJE (Arenasport)

Do kraja poluvremena, domaćin je prijetio udarcima iz daljine preko Alexander-Arnolda i Szoboszlaija, ali rezultat se nije promijenio.

Nastavak dvoboja nije donio puno promjena u igri. Liverpool je nastavio s pritiskom, ali teško su dolazili do čistih prilika. Evertonov gust blok ispred Pickforda blokirao je mnoge pokušaje Redsa, čiji su igrači pokazivali sve više znakova nervoze kako je dvoboj odmicao. Ubrzo je i Klopp reagirao, od 62. do 67. minute uveo je tri nova pojedinca – Nuneza, Elliota i Matipa.

Bolju igru tijekom cijelog susreta, Liverpool je konačno naplatio u 75. minuti. Diaz je ubacio s lijeve strane, lopta je u ruku pogodila Michaelea Keanea, a Pawson je tek nakon konzultacija s VAR sobom i pregleda snimke pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Mo Salah. Pickford je ostao na sredini, a Egipćanin je snažno zakucao loptu u lijevu stranu. Do kraja susreta Everton je tražio svoju priliku, ali do nje nije došao.

Dapače, još je i kažnjen pa im je na kraju prisjela sudačka nadoknada od devet minuta. Trebala ih je spasiti, a dodatno ih je pokopala. Liverpool je vratio loptu, odigrao Nunezu koji je mogao biti sebičan, ali je odlučio pronaći Salaha koji ju je samo zakucao u gol za 2-0 i sigurna tri boda Redsa.

Video golova pogledajte OVDJE.

(I.M./E.G.)



Tagovi

Mohamed SalahLiverpoolEverton

Ostale Vijesti