REUTERS/Stephanie Lecocq
REUTERS/Stephanie Lecocq

VIDEO Rossoneri usprkos porazu izborili osminu finala Europske lige, Toulouse izdominirao Benficu, ali Portugalci ipak idu dalje

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.02.24. | 20:46

Hat-trick za Rennes postigao je Benjamin Bourigeaud, ali njegova momčad nije uspjela okrenuti tri pogotka zaostatka iz prve utakmice.

Nogometaši Milana izborili su prolaz u osminu finala Europske lige iako je Rennes na domaćem terenu protiv talijasnkog velikana upisao 3-2 pobjedu. Junak pobjede francuske momčadi bio je 30-godišnji Benjamin Bourigeaud koji je postigao hat-trick, ali budući da su za Milan precizni bili Jović i Leao, Francuzi ipak nisu uspjeli okrenuti 0-3 iz prve utakmice.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rennes je bio nešto bolji te su zasluženo slavili, ali Piolijeva momčad ni u jednom trenutku nije bila blizu ispadanja iz Europske lige.

Spomenimo kako je posljednji igrač koji je protiv Milana postigao hat-trick u Europi Yusuf Yezici, ofenzivni veznjak Lillea.

Sve pogotke s utakmice Rennes – Milan pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Spomenimo i kako je Benfica odigrala 0-0 na gostovanju u Toulouseu čime su obranili 2-1 pobjedu iz prve utakmice u Lisabonu.

Francuska momčad bila je puno bolja, ali ipak nisu uspjeli svladati Trubina koji je bio jedan od najboljih igrača na utakmici.

Najbolju priliku domaće momčadi propustio je Babicka u 87. minuti kad je njegov udarac iz sjajne pozicije otišao tik pored vratnice.


U preostale dvije utakmice u Europskoj ligi igrane u ranijem terminu, pobjednika smo dobili tek nakon produžetaka.

U prvoj utakmici između Lensa i Freiburga pogoci su izostali, ali onda smo u uzvratu imali prilike uživati u nogometnoj rapsodiji. I nevjerojatnom preokretu!

Naime, Lens je vodio 2-0 nakon prvih 45 minuta, da bi onda Freiburg u nastavku uspio doći do poravnanja. Heroj u redovima domaćina bio je Mađar Sallai koji je prvo zabio za 1-2 u 67. minuti, da bi onda svojoj momčadi osigurao produžetke pogotkom u 90+2. minuti.

Pobjedu i prolazak dalje Freiburga osigurao je Gradišćanski Hrvat Michael Gregoritsch koji je za 3-2 poentirao u 99. minuti.

Sve pogotke s utakmice Freiburg – Lens pogledajte OVDJE (Arena Sport)




Qarabag je pak prosuo 4-2 pobjedu s koju su ostvarili u prvoj utakmici protiv Brage u Portugalu.

Aposlutni tragičar Azera je Elvin Cafarquliyev koji je u razmaku od četiri minute zaradio dva žuta kartona (63., 67.), a njegovo se isključenje pokazalo prvelikim hendikepom za domaći sastav koji je na kraju ipak skupo prodao kožu.

Nakon 90 minuta, na semaforu je stajalo 0-2, pogotke za Bragu postigli su Fernandes (70.) i Djalo (83.), da bi onda prolazak u daljnju fazu gosti kompletirali u produžetku.

Prvo je na 1-2 smanjio Silva (102.), potom je Banza u 115. s bijele točke povećao vodstvo gostiju na 1-3, da bi konačnih 2-3 postavio 19-godišnji Akhundzade u 120+2. minuti.

Za domaći sastav je do 108. minute igrao nekadašnji član Rijeke Marko Vešović, a sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)




Tagovi

MilanRennesToulouseBenficaEuropska liga

Ostale Vijesti