VIDEO Ronaël Pierre-Gabriel novo je pojačanje Dinama: Da, prošao je liječnički!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.02.24. | 18:32

Dinamo je službeno potvrdio dolazak novog pojačanja

Dinamovu će momčad u nastavku proljetne polusezone osvježiti dosadašnji branič francuskog prvoligaša Nantesa, 25-godišnji Ronaël Pierre-Gabriel, potvrdio je hrvatski prvak.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

S maksimirskim je klubom ove srijede potpisao višegodišnji ugovor, u momčadi trenera Sergeja Jakirovića ponajprije će konkurirati za ulogu desnog beka, ali može pokriti i lijevu stranu obrambenog reda kao i obje stoperske pozicije. Na dresu će nositi broj 18 koji je do sada nosio Josip Drmić.

Prošao je školu Saint Etiennea gdje je, po dolasku u prvu momčad, stasao uz sadašnjega Dinamova braniča, Kevina Theophilea. U Saint Etienneu su zajedno igrali gotovo tri sezone pri čemu su kao bek i stoper najčešće držali desnu stranu obrane.

Inače, Dinamo ga je predstavio zanimljivim, dramatičnim videom liječničkog pregleda na onu Jakirovićevu 'prvo treba proči liječnički'. I eto, prošao ga je!

Video pogledajte ispod:

Rođen je 13. lipnja 1998. godine u Parizu, a baš kao i Theophile, porijeklom je s Martinika, francuskog prekomorskog teritorija u istočnom dijelu Kariba.Za prvu momčad Saint Etiennea debitirao je u listopadu 2015. kao 17-godišnjak. Potom je po jednu sezonu proveo u Monacu i njemačkom Mainzu. Od ljeta 2020. do 2022. nastupao je za francuski Brest, jesenski dio prošle sezone proveo u Strasbourgu, a proljetni u Espanyolu. Od prošloga je ljeta bio član Nantesa za kojeg je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 12 ligaških utakmica.

U elitnom razredu francuskog nogometa ukupno je upisao 124 nastupa, a svojedobno je zaigrao i za juniorsku i mladu reprezentaciju Tricolora. (G)



Tagovi

Ronaël Pierre-GabrielDinamo ZagrebGNK Dinamonogometni transferitransfertransfer blogtransferitransferi uživo

Ostale Vijesti