Reuters
Reuters

VIDEO Roma ipak nije tragičar sezone, velemajstor Leao poslao bivši Tudorov i Jurićev klub u majstoricu za ostanak

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.06.23. | 22:59

Danas je zaključena 121. prvenstvo Italije. Poznati svi sudionici europskih natjecanja, ali ne i tko ispada iz lige!

Nogometaši Rome prvo su ostali bez plasmana u Ligu prvaka putem prvenstva. Potom nisu uspjeli osvojiti Europsku ligu, a danas su zamalo ostali bez Europske lige u idućoj sezoni!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dimitrios Nikolaou doveo je Speziju, koja se borila za ostanak, u vodstvo u 6., a izjednačuio je Zalwski u 43. Golom Federica Chiese nakon sjajne akcije (VIDEO) u 68. minuti utakmice Udinese - Juventus, Roma je pala na šesto mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu. No, u 88. minuti strijelac gola za Speziju Nikolaou srušio je El Sharawaayja, zaradio je isključujući žuti karton, a Paolo Dybala realizirao je kazneni udarac i donio Romi pobjedu od 2-1 (u utakmici koja je trajala do 105. minute!?) i vratila se na šesto mjesto ljestvice (VIDEO), budući da je dvoboj Udinesea i Juventusa završio 0-1 pobjedom Torineza.

Ipak, Spezia još nije ostala uz ligi, ali nije ni ispala, budući da je bivši klub Igora Tudora i Ivana Jurića Verona u Milanu izgubila od istoimenog prvoligaša s 1-3 te su nogometaši Verone i Spezije su ostali na istom broju bodova te će odigrati majstoricu na neutralnom terenu za ostanak u ligi.

Giroud je doveo Milan u vodstvo golom iz penala u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. Faraoni je izjednačio u 72. i Verona bi, da je tako ostalo do kraja ostala u ligi. No u 85. i 91. minuti utakmice Raphael Leao dokazao je svoju klasu i dvama impresivnim pogocima Milanu donosi pobjedu 3-1, a Veronu gura u niži rang. Fenomelane pogotke Portugalca možete pogledati OVDJE i OVDJE.

Atalanta je sačuvala petu poziciju razbivši Monzu u Bergamu s 5-2. Briljirao je Teun Koopmeiners koji je zabio prva dva gola za Atalantu (2-0 na poluvremenu) u 12. i 45.+, a onda je kompletirao i hattrick za 4-1 vodstvo Nerazzurra u 79. Prije toga zabio je Hojludn (74.), a konačni rezultat postavio je Muriel u 92. Golove za Monzu zabili su Colpani u 51. i Oetagna u 81. Zanimljivo, u periodu od 67. do 70. minute obje momčadi ostale su bez igrača. U redovima Atalante pocrvenio je Gasperini, a u redovima Monze Marlon. Pašalić je igrao do 94. minute utakmice.

Lecce je na domaćem terenu izgubio od Bologne 2-3 u utakmici za prestiž. Nikola Moro odigrao je svih 90 minuta za Bolognu, a Marin Pongračić nije ulazio u igru. (nr)



Tagovi

Serie AJuventusRomaMilan

Ostale Vijesti