REUTERS/Leonhard Foeger
REUTERS/Leonhard Foeger

VIDEO Real Sociedad za 20 minuta nokautirao Red Bull Salzburg, Braga 'ukrala' pobjedu u Berlinu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 20:39

Veliko slavlje Portugalaca u njemačkoj prijestolnici.

I prije utakmice u Salzburgu je bilo sasvim jasno kakvi su omjeri snaga na terenu – iako je Red Bull Salzburg gazda u austrijskoj Bundesligi, ipak se ne može mjeriti sa razigranim i osjetno skupljim Real Sociedadaom koji Austriju napušta s punim plijenom nakon pobjede od 2-0.

Već su gosti iz Španjolske u sedmoj minuti načeli domaćina – Brais Menderz je napravio veliki dio posla, a onda je Mikel Oyarzabal završio akciju odličnim šutem u donji lijevi kut, a vrata Alexander Schlager nije tu imao baš puno mogućnosti.

Nastavio je Sociedad pritiskati domaćina i vezati dodavanja po terenu, s tim da se Slazburg nikako nije mogao prilagoditi na igru domaćina. I 20 minuta nakon prvog pogotka u mreži austrijskog sastava odsjeo je i drugi. Nakon izgubljene lopte Brais Mendez se sjurio u kontru, izašao u situaciju jedan na jedan s vratarom Shlagerom i završio ju tako da je lagano svladao golmana preciznim šutem iz blizine. Ekspresni nokaut domaćina za 20 minuta.

A onda se u uvodu drugog dijela, barem za kratko, ukazala prilika za domaće. Sudac Frankowski je dosudio penal, ali je nakon duge VAR provjere odlučio da na Roku Šimiću ipak nije bio penal. Na usporenoj snimci se vidjelo da je Šimić bio taj koji je nagazio vratara Sociedada pa naglasio pad.

Do kraja utakmice je tempo igre pao, doduše, nakon što su gosti smanjili tempo, Slazburg je prodisao, ali puno prekasno i rezultatski nije uspio niti smanjiti razliku na kraju.

Golove pogledajte OVDJE (Arena Sport)

A u drugoj utakmici Lige prvaka koja se igrala u ranijem terminu je ipak bilo malo više „pucačine“.

Već do 37. minute Union Berlin je Bragi uvalio dva pogotka. I oba je potpisao Becker. Prvi je zabio na asista Krala, a za drugi mu je loptu doturio Tousart.

No nisu Portugalci samo tako odustali, pa su do konca poluvremena ipak zabili jedna pogodak. U 41. minuti se među strijelce upisao Niakate.

U drugi dio je Braga bolje ušlja, i u 51. minuti je bolju igru kapitalizirala novim golom. Brauma je na asistenciju Horte doveo utakmicu u rezultatski egal.

Situacija se na terenu promijenila u 79. minuti kada je Artur Jorger zaradio crveni karton. Jurnuo je Union prema pobjedonosnom golu, ali na koncu je Braga bila ta koja ja ukrala pobjedu u njemačkoj prijestolnici. U samom finišu, u ulogu heroja uskočio je Castro. (pz)

Golove pogledajte OVDJE




Tagovi

BragaUnion BerlinRed Bull SalzburgReal SociedadLiga prvaka

Ostale Vijesti