Reuters
Reuters

VIDEO Real Madrid na jedvite jade izborio četvrtfinale Lige prvaka, City rutinski odradio posao

sri. 06.03.24. | 20:45

RB Leipzig je možda zaslužio više, ali svi znamo da je nogomet igra u kojoj na kraju uvijek pobijedi - Real Madrid.

Nakon što su ovog utorka plasman u četvrtfinale Lige prvaka izborili PSG te Bayern, 24 sata kasnije u istom su se društvu našli branitelj naslova Manchester City te najtrofejniji klub na svijetu, Real Madrid. Kraljevskoj momčadi na kraju je 1-1 bilo dovoljno da obrane minimalnu prednost iz prvog ogleda u Leipzigu, dok je City ponovno slavio s 3-1 protiv Copenhagena i tako bez ikakvih problema osigurao nastavak natjecanja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Real Madrid izgledao je iznimno loše u prvih 45 minuta te je pravo čudo da gosti nakon prvog dijela nisu bili u prednosti. Samo Openda je zapucao tri sjajne prilike (13., 16., 42.), s tim da je jednom opasno zaprijetio i iznimno nadareni Simons koji je još jednom demonstrirao svoju klasu na najvećoj pozornici. Ipak, domaćin se nekako izvukao, a onda su u nastavku, iz svojeg drugog udaraca u okvir, došli do prednosti.

Vini Jr. je sjajno poentirao u 65. minuti nakon prekrasnog dodavanja Bellinghama, da bi onda tri minute kasnije Orban vratio stvari na početak nakon što je sjajno zabio glavom iako se za priliku morao izboriti kraj dva domaća braniča.

Do kraja utakmice su gosti kreirali još nekoliko prililka, ali Real Madrid je u konačnici ipak uspio sačuvati 'remi'. Iako su prošli u četvrtfinale, publika je na kraju utakmice bila nemilosrdna te je svoje miljenike po posljednjem sučevom zvižduku nagradila s brojnim zvižducima. Što, uostalom, ne iznenađuje. Tko zna što bi se dogodilo da da udarac Danija Olma iz 90+1. minute nije zaustavila greda...

Spomenimo za kraj kako je u igru u 77. minuti ušao Luka Modrić koji je na terenu zamijenio Tonija Kroosa. Maestru je ovo bio 123. nastup u Ligi prvaka i 115. nastup u Ligi prvaka u dresu Real Madrida.

Real Madrid - RB Leipzig 1-1 (1-0)

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Strijelci: 1-0 Vini Jr. (65., Bellingham), 1-1 Orban (68.)


Manchester City opravdao je ulogu favorita te su ponovljenim rezultatom iz Danske uvjerljivo čekirali svoju kartu za četvrtfinale. Sve pogotke na utakmici vidjeli smo u prvih 45 minuta, a spomenimo i kako su cijelu utakmicu za domaćina odigrali Joško Gvardiol te Mateo Kovačić.

Već nakon devet minuta sve je bilo gotovo. Prvo je u petoj minuti Akanji zabio za 1-0, da bi četiri minute kasnije Alvarez nakon slabe intervencije gostujućeg vratara povećao vodstvo Građana.

City je nastavio igrati dobro, konstantno su pleli mrežu oko 16-erca gostiju, ali onda je u 29.minuti sjevnula kontra gostiju u kojoj su sudjelovali asistent Oskarsson te strijelac Mohamed Elyounoussi. Taj pogodak ipak nije napunio vjetrom krila igrača Copenhagena budući da je City odmah nastavio s dominacijom, a bolju igru potom su okrunili pogotkom u 45. minuti kad je na dugu loptu Rodrija sjajno reagirao Haaland koji je tako postigao svoj 41. pogodak u Ligi prvaka u 37.nastupu.

U nastavku se mreže više nisu tresle, a iako prolazak dalje nikada nije dolazio u pitanje te je Guardiola u konačnici u igru ubacio podosta mladića, nogometaši Copenhagena mogu biti zadovoljni kako su parirali aktualnom prvaku Europe. (I.A.S.)

Manhcester City - Copenhagen 3-1 (3-1)

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Strijelci: 1-0 Akanji (5., Alvarez), 2-0 Alvarez (9.), 2-1 Elyounoussi (30., Oskarsson), 3-1 Haaland (45., Rodri)

Tijek utakmica:


Tagovi

Liga prvakaLuka ModrićJoško GvardiolMateo KovačićTekstualni prijenos uživo

Ostale Vijesti