REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

VIDEO Rakow 82 minute imao igrača više pa jedva došao do remija, Sturm otkinuo bod Božici, Perez presudio Arisu

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 26.10.23. | 20:56

Marseille je došao do 3-1 pobjede protiv AEK-a uz dva jedanaesterca, dok je drugi grčki predstavnik u EL, Olympiacos, neočekivano jednostavno slavio protiv West Hama rezultatom 2-1.

Ako se po jutru dan poznaje, a po prvim utakmicama cijeli dan, izgleda kako će treće kolo grupne faze Europske lige biti jako, jako zanimljivo.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pregled prvih utakmica valja započeti ogledom Marseillea i AEK-a u kojem je franuska momčad slavila s rezultatom 3-1. Vitinha je domaćina doveo u vodstvo u 27. minuti, ali je AEK do poravnanja stigao u 53. Kad je precizan bio Pineda.

Ključan trenutak utakmice dogodio se u 56. minuti kad je Cican Stanković, vratar gostujuće momčadi, dobio izravan crveni karton. Harit je potom iz kaznenog udarca u 60. zabio za 2-1, da bi na 3-1 rezultat povisio u 69. Veretout, također s bijele točke.

OM-u je u 86.minuti poništen pogoda Sarra s kojim bi otišli na 4-1 zbog minimalnog zaleđa. Svih 90 minuta za poraženu momčad odradio je hrvatski reprezentativac Domagoj Vida.

Kako je Marseille došao do pobjede protiv AEK-a pogledajte OVDJE (Arenasport)


U Poljskoj je pak Rakow bio veliki autsajeder protiv Sportinga, ali ono što se dogodilo u osmoj minuti, a to je izravni crveni karton kojeg je zaradio Gyokeres, učinio ih je velikim favoritom. Poljaci su već u 14.minuti, iz taktičkih razloga, iz igre izvadili Arsenića, htjeli su odmah napasti Portugalce, ali dvije minute kasnije, ostali su šokirani kad je pogodak postigao gostujući stoper Coates.

Mučio se Rakow, kontinuirano su napadali portugalsku momčad, ali Sporting je odoljevao svim napadima poljskog prvaka.

Ali, samo do 79.minute, jer onda je Piasecki postigao pogodak za, pokazat će se konačnih, 1-1.

Kod domaćina su svih 90 minuta odradili Ante Crnac i Fran Tudor, dok je Arsenić na terenu proveo samo prvih 14 minuta.

U drugoj utakmici u skupini D je Sturm vodio, potom gubio, a na kraju hraborom igrom dogurao do remija s Atalantom. Domaćin je poveo već u 13. minuti preko Prassa, da bi onda gosti iz Bergama do preokreta došli dvama pogocima Muriela (34., 45+7.).

Činilo se kako je sve gotovo za Austrijance kad je Hierlander u 52. minuti dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton, ali u 80.minuti su gosti pogotkom s bijele točke (Wlodarczyk) došli do zasluženog remija. Mario Pašalić utakmicu je odgledao s klupe za pričuvne igrače.



U skupini A očekivale su se dvije ‘dvojke’, ali na kraju je samo Freiburg ispunio očekivanja, dok West Ham nije.

Njemačka momčad je svladala TSC Bačku Topolu u gostima rezultatom 3-1, dok je Olympiacos protiv Čekićara došao do 2-1 pobjede. Za TSC je svih 90 minuta odradio Josip Ćalušić.

Pogotke s utakmice Olympiacos – West Ham pogledajte OVDJE (Arenasport)

Kako je Freiburg slavio protiv TSC-a u gostima pogledajte OVDJE (Arenasport)

Spomenimo za kraj kako je u skupini C Betis svladao u gostima ciparski Aris minimalnim rezultatom, a konačan rezultat postavio je Ayoze Perez u 75. minuti.

U ogledu Sparte Prag i Rangersa pogodaka nije bilo, a Borna Barišić nije ni konkurirao za utakmicu. (ri)



Tagovi

Rakow CzestochoweMarseilleOlympique MarseilleKonferencijska liga

Ostale Vijesti