VIDEO: PSV slavio u najvećem nizozemskom derbiju

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.08.14. | 19:40

Već 3. kolo nizozemskog prvenstva donijelo je i najveći tamošnji derbi u kojem je PSV u Amsterdamu slavio s 3:1.

Obje momčadi su u prva dva kola ostvarile maksimalni učinak, a domaći navijači su u 16. minuti pomislili kako će večeras na spavanje sretni jer će njihova momčad imati 3 boda prednosti. Naime, tada je Nizozemac marokanskih korijena Anwar El Ghazi iskoristio grešku gostujućeg vratara Zoeta te doveo Ajax u vodstvo.

No, umjesto lijepih snova navijači, ali i igrači Ajaxa noćas će imati noćne more. Naime, u drugom dijelu PSV je napravio potpuni preokret i došao do uvjerljive pobjede. Prvo je u 52. minuti Depay mirno završio odličnu kontru koju je povukao Narsingh, a iz kontranapada je postignut i drugi gol PSV-a. Ovaj put je Narsingh bio strijelac, a asistentsku ulogu je preuzeo de Jong.

Ako je Zoet mogao bolje reagirati kod gola Ajaxa, onda je sve ispravio asistencijom za treći gol svoje momčadi. U 86. minuti je ispucao jednu dugačku momčad, dva obrambena igrača Ajaxa su se komično sudarila, a Jozefzoon je to iskoristio i postigao gol za konačnih 3:1. Bivši igrač Dinama Robert Murić nije bio niti na klupi domaće momčadi.

U ostalim utakmicama Zwolle se novom pobjedom priključio PSV-u s maksimalnih 9 bodova. Do pobjede je Zwolle došao preokretom na domaćem terenu protiv Vitessea. Gosti su poveli u 24. minuti preko Pröppera, a u drugom dijelu su van der Werff (85.) i Nijland (88.) donijeli treću pobjedu Zwolleu.

Utrecht je pomalo iznenađujuće slavio kod Feyenoorda, Den Haag je bio siguran protiv Groningena, a Breda je domaći bod spasila u zadnjoj minuti, a u njihovoj momčadi Stipe Perica je odigrao cijelu utakmicu.

Eredivisie – 3. kolo:

Petak:

Heracles – Cambuur 0:1 (Hemmen 90’)

Subota:

Willem II – Alkmaar 3:0 (Andrade 14', Messaoud 29', Vicento 86')
Heerenveen – Excelsior 2:0 (De Roon 84', Larsson 89')
Go Ahead Eagles – Dordrecht 0:0

Nedjelja:

Zwolle – Vitesse 2:1 (van der Werff 65', Nijland 88'/Pröpper 24')
NAC Breda – Twente 1:1 (Tighadouini 90'/Castaignos 17')
Den Haag – Groningen 3:0 (Kristensen 56', Kramer 82', 85')
Feyenoord – Utrecht 1:2 (te Vrede 22'/Barazite 45', Antwi 72')
Ajax – PSV 1:3 (El-Ghazi 16'/Depay 52', Narsingh 63', Jozefzoon 86')

(Foto: Action Images)


Tagovi

EredivisieAjaxPSV Eindhoven

Ostale Vijesti