MNK Futsal Dinamo/Sandra Novaković Milašinčić
MNK Futsal Dinamo/Sandra Novaković Milašinčić

VIDEO Poznata tri polufinalista, Dinamo i Torcida jedini igraju majstoricu

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 29.03.24. | 21:39

Sve parove četvrtfinala saznat ćemo u utorak navečer.

Tri favorita u uzvratnim susretima opravdala su svoju ulogu i izborila polufinale prvenstva s 2-0 u seriji. Nositelj Square je s ukupnih 8-2 izbacio Osijek, Olmissum je u derbiju izbacio prvaka iz 2022. Novo Vrijeme pobjedom u Makarskoj s 2-0, a Futsal Pula je pobijedila Crnicu u Šibeniku s uvjerljivih 4-0, nakon što se Crnica dobro držala prvo poluvrijeme..

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jedina majstorica četvrtfinala igra se idući utorak u Domu sportova II u kojem prvak Futsal Dinamo dočekuje splitsku Torcidu. Dvoboj na Gripama bio je dramatičan, Dinamo je poveo u 13. preko Matea Mužara. Prvi dio bio je dosta izjednačen, Josip Bilandžić i posebno Ante Piplica bili su jako inspirirani i spriječili su veći broj golova.

Dinamo je dobro kontrolirao susret sve do 30. minute, kada ponajbolji Torcidaš Antonio Repić zabija za izjednačenje, a Splićani su tada uhvatili Plave u knockdownu i zabili u idućoj minuti preko Ante Kovačevića. Dinamo je u igri s golmanom-igračem zabio u 38. preko Kristijana Postružina. U produžecima bili bliže pobjedi bili su Plavi, iako, utakmica je mogla otići na obje strane, a presudio je kazneni udarac za Torcidu u posljednjoj minuti produžetka, nakon što je Luka Perić igrao rukom i zaradio šesti akumulirani prekršaj. Zabio je Toni Legčević.

Majstorica se igra u utorak u 19 sati u Domu sportova II, dan prije drugog nogometnog Derbija, ovaj put u Kupu. Dinamo taj dvoboj dočekuje s pritiskom favorita, ali i podrškom vjerojatno pune Dvojke.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE (MaxSport)

Svi ostali favoriti, prošli su u idući krug.

Olmissum je poveo već u trećoj minuti preko Josipa Juretića nakon kontre. Makarani su potom preuzeli inicijativu, zaigrali su i s golmanom igračem u ranoj fazi utakmice, no unatoč konstantnom pritisku i šansama nisu zabili. Pritisak je nastavljen i u nastavku, no Olmissum je stigao do drugog gola u 32. golom Jakova Hrstića. Do kraja Makarani nisu uspjeli zabiti i vratiti se u utakmicu, promašili su i kazneni udarac, te je Olmissum s 2-0 u drugoj utakmici i 2-0 ukupno prošao dalje.

Square je nakon uvjerljivih 5-1 u Dubrovniku, u uzvratu svladao Osijek s 3-1 koji je poveo u 3. preko kapetana Andreja Pandurevića. Square je do poluvremena izjednačio autogolom Matiasa Mijića, a pobjedu Gosparima donio je Marko Kuraja koji na krilima sjajne suradnje s Marom Đurašem zabija u 34. i 36. i donosi Squareu dvoboj protiv Olmissuma u polufinalu.

U posljednjem susretu drugog kruga, Stanoinvest Futsal Pula je večeras uvjerljivo svladala Crnicu u Šibeniku s 4-0. Puljani su bolje otvorili utakmicu, no Crnica se dobro držala i prvo poluvrijeme moglo je otići na obje strane. Otišlo je na stranu gostiju, Puljani su ukrali loptu i golgeterskom reakcijom Davida Mataje stigli do prednosti. Futsal Pula je na korak do prolaska stigla u 24. nakon fantastičnog gola Felipe Echeverryja petom na dodavanje Manola Bilića. Crnica se, čini se, raspala. Dean Moravac u 27. je zabio za 3-0, a konačni rezultat postavio je Manolo Bilić u 31. minuti.

Futsal Pula na reprezentativnu pauzu odlazi mirna, a u utorak će sigurno pratiti utakmicu iz Doma sportova jer tamo leži njen budući protivnik. U prvom polufinalu igraju Square i Olmissum. No, igraju tek 26. travnja, budući da Hrvatska igra playoff za plasman na Svjetsko prvenstvo nakon 24 godine protiv Poljske. Prva utakmica igra se u Koszalinu, a uzvrat u KC Dražen Petrović. (N.R.)



Tagovi

prvenstvo hrvatske u futsaluFutsal PulaCrnica ŠibenikMNK OlmissumOlmissumMNK SquareMNK OsijekFutsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK TorcidaTorcidaDinamo Zagreb

Ostale Vijesti