VIDEO: Pogledajte kako je Barcin stroj pokazao da može zabijati!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.01.15. | 08:29

Za razliku od svog velikog rivala Real Madrida, nogometaši Barcelone slavili su u prvoj utakmici osmine finala španjolskog Kupa kralja.

Na Camp Nouu je s čak 5:0 pao Elche. Katalonci su furioznom predstavom pokazali da nisu zaboravili zabijati, kao i da ih nije previše poremetio prvenstveni poraz od Real Sociedada i propuštanje prilike da preuzmu prvo mjesto Primere, kao i šokantni odlazak Zubizarette i Puyola iz uprave kluba te najava ranijih izbora u klubu i FIFA-ine zabrane dovođenja igrača.

Ne želi ponoviti pogrešku kao protiv Sociedada kada je Messija ostavio na klupi, trener Barcelone Luis Enrique poslao je u prvu utakmicu osmine finala Copa del Reya najjaču postavu i svoj najjači trojac Messi - Neymar - Suarez i iza njih hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića i bilo je teško za očekivati da katalonska momčad ne upiše pobjedu protiv posljednje momčadi Primere. I to kakvu.

Nakon mirnog i ne previše atraktivnog uvoda u kojem su gosti teško odlazili dalje od centra, golijadu je otvorio Neymar u 35. minuti. Akciju je započeo Rakitić, lijepo proslijedio loptu do Messija, koji šalje do Suareza, a Urugvajac ju je proslijedio do Neymara. Školski za 1:0.

Na novi pogodak čekali smo pet minuta. Suarez je bez pratnje prošetao do kaznenog prostora gostiju i s desetak metara pogađa za 2:0. Za miran odlazak na odmor, pobrinuo se Messi koji je nakon rušenja Neymara, bio siguran s bijele točke na samom kraju poluvremena. Naplatio je tako poništeni pogodak kojeg je samo dvije minute kasnije postigao iz zaleđa.

Barcelona je u nastavku zabila još dva gola, Alba je u 56., te ponovno Neymar pod gredu u 60. minuti, zadali su konačan udarac Elcheu, koji nije imao čak niti udarac u okvir gola, a bilo je to dovoljno za uvjerljivu razliku i miran uzvrat.


Od prve minute je za gostujući Elche igrao i Mario Pašalić, koji je na posudbi iz Chelseaja.

U drugoj utakmici jučerašnjeg programa Sevilla je slavila na gostovanju kod Granade s 2:1.

Prve utakmice osmine finala španjolskog Kupa kralja:

Barcelona - Elche 5:0 (Neymar 35' 60', Suarez 40', Messi 45' 11m, Alba 56')
Granada CF - Sevilla 1:2 (Bangoura 90+2'/Deulofeu 31', Gameiro 53')
Almeria - Getafe 1:1 (Verza 59' 11m/Verza AG 21')
Valencia - Espanyol 2:1 (Gaya 10', Negredo 86' 11m/Stuani 60')
Atletico Madrid - Real Madrid 2:0 (Raul Garcia 58' 11m, Gimenez 76')
Villarreal - Real Sociedad 1:0 (Cheryshev 71')
Malaga - Levante 2:0 (Añor 16', Horta 78')
Celta Vigo - Athletic Bilbao 2:4 (Lopez 11', Charles 54'/San Jose 5', Aduriz 16' 87' 11m, Susaeta 61')

(Foto: Action Images)


Tagovi

GranadaSevillaKup kraljaElcheBarcelona

Ostale Vijesti