Vigor Klaić (Futsal Dinamo)
Vigor Klaić (Futsal Dinamo)

VIDEO Počeo je playoff: 13 golova u Dubrovniku, Osijek namučio prvaka, Dinamo i Olmissum obranili domaći parket

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 25.04.23. | 15:53

U prvim utakmicama četvrtfinala prvenstva nije bilo iznenađenja, ali su sve četiri utakmice bile iznimno uzdudljive.

U nedjelju i ponedjeljak odigrane su prve utakmice četvrtfinala prvenstva Hrvatske u futsalu. pobjede su upisali domaćini, no jedino je Futsal Dinamo svlado svojeg suparnika s, kladioničarskom terminologijom, 'hendikepom'. Plavi su u ponedjeljak u vrlo zabavnoj atmosferi Doma sportova II svladali Vrgorac 6:3. Iako je Dinamo zaigrao bez svojeg nositelja igre Tihomira Novaka, koji će sigurno propustiti četvrtfinalnu seriju, Purgeri su djelovali moćno, razigrano i rastrčano. Posebno dojmljivi bili su Kristian Čekol, koji je zabio dva pogotka, pogodio stativu i promašio deseterac te Kristijan Postružin koji je realizirao kazneni udarac i bio je nepremostiva prepreka za obranu gostiju. Sjajnu utakmicu odigrala su i dva Dinamova pivota, rekonvalescent Luka Perić zabio je dva gola, a Neven Zonjić, koji je posebno dobar bio u nastavku utakmice, zabio je spektakularni volej nakon ubačaja iz kornera. Ne treba zanemariti učinak ni mladog Filipa Novaka koji je upisao hattrick asistencija.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pobjeda Dinama je tek u jednom trenutku došla pod znak pitanja. Nakon što je Dinamo vodio s 2:0 i 4:1 Vrgorac je golovima Tonija Kirevskog i Ante Jelavića u razmaku od 31. do 35. minute stigao na 3:4, no kako su Vrgorčani u tim trenucima već napravili pet prekršaja, Dinamo je do kraja susreta izborio tri deseterca od kojih su po jednog realizirali Postružin i Čekol. Napomenimo kako u uzvratu, koji se igra u petak u vrgoračkom Domu sportova u 19 sati, domaćini neće moći računati na svojeg najboljeg strijelca Josipa Boškovića koji je u 26. minuti zaradio drugi, isključujući žuti karton.

U isto vrijeme u ponedjeljak doigrana je jedna prilično interesantna utakmica između Novog Vremena i Osijeka u Makarskoj. Iako Makarani u ovoj seriji neće moći računati na svoja dva ozlijeđena reprezentativca Tonija Jelavića i Filipa Baškovića, aktualni prvaci u utakmicu su ušli kao prilični favoriti. No, Franko Jamičić zaključao je Osjekova vrata sve do 23. minute kada je Luka Suton zabio jedini pogodak na utakmici. Gosti su do kraja dvoboja pokušali stići do produžetaka u igri s golmanom igračem, ali nisu uspjeli zabiti. Novo Vrijeme je tako opravdalo ulogu favorita i upisalo zasluženu pobjedu u prvoj utakmici četvrtfinalne serije koja seli u Osijek. Dvoboj u Zrinjevcu igra se u petak u 19 sati.

Prije početka doigravanja najizjednačeniji par četvrtfinala okarakteriziran je onaj između Olmissuma i Futsal Pule. Dvoboj je opravdao očekivanja. Pula je na odmor otišla s prednosti od 2:1, oba gola zabio je pivot Istrijana i hrvatske reprezentacije David Mataja, a jedini pogodak za Olmissum zabio je reprezentativni mu kolega, također pivot, Antonio Sekulić. Iako je Olmissum u prvom dijelu još 'upisao' i jednu vratnicu, dojam je bio na strani Pule koja je nerijetko igrala s Darkom Milanovićem u polju, a Omišane je sputao i ranih pet akumuliranih prekršaja čime su ušli u 'bonus'.

Domaća momčad u nastavak je ušla bolja i odlučnije. Nakon nekoliko propuštenih prilika Olmissuma, Sekulić je zabio svoj drugi pogodak, a ubrzo je kapetan Zeleno-plavih Stjepan Perišić zakucao loptu u mrežu za preokret i, ispostavilo se, konačnih 3:2, unatoč igri Puljana s vratarom Milanovićem u polju. Uzvrat se igra u petak u Puli uz izravni prijenos na Max Sportu.

Prve tri utamice bile su iznimno uzbudljive i izjednačene, a pravi spektakl svjedočila je publika u dubrovačkom Gospinom polju (nažalost ne i ostali zaljubljenici u futsal budući da je Square jedini prvoligaš koji ne prenosi uživo svoje utakmice). U tri ranije navedene utakmice palo je ukupno 15 pogodak, a samo na susretu između Squarea i Crnice u Dubrovniku palo ih je 13. Gospari su na kraju slavili sa 7:6 nakon produžetaka te u petak u Šibeniku imaju priliku s dvkorakom izboriti polufinale.

Utakmica je bila sjajna, na odmor se otišli s 2:1, golovima Mirka Hrkaća u 5. i Harona Džankovića u 18., dok je jedini pogodak za Crnicu zabio Bruno Žilić, 'povaljavši' pola obrane Squarea po parketu. Pravi šou vidjeli smo u nastavku. Prvo je Dragan Vuković poravnao, potom je Josip Radić Dubrovčane treći puta doveo u vodstvo, a onda kreće preokret i prvo vodstvo crnice na utakmici! Jakov Mudronja pogodio je za 3:3, Vuković svojim drugim pogotkom dovodi Crnicu u prednost.

Square se prvi put našao u rezultatskom zaostatku. Momčad Antuna Bačića krenula je u igru s golmanom-igračem i uspjela poravnati u pretposljednjoj minuti golom Darija Marinovića. Otišlo se u produžetke! Teo Turk donosi novi preokret, ovaj put za Dubrovčane, a u prvoj minuti drugog produžetka Jure Copić i četvrti put poravnava rezultat. Ipak, tu je bio kraj za Šibenčane. Marinović je prvo zabio svoj drugi pogodak na utakmici, da bi kapetan Hrvoje Cvjetković iskoristio igru Crnice s golmanom-igračem i zabio u praznu mrežu za 7:5. Konačni rezultat postavio je Niko Škugor. No, Crnica se nije uspjela vratiti te će na Baldekinu pokušati izboriti majstoricu.

"Odigrali smo jednu izuzetno tešku utakmicu. Možda smo svi mi u Squareu, uključujući i navijače, očekivali možda malo lakšu utakmicu, no Crnica ima svoje zasluge zašto se dvoboj pretvorio u pravu dramu. Mi nismo bili loši koliko je to u trenucima rezultatski izgledalo. Pokazali smo karakter i mislim zasluženo pobijedili. Čestitao bih Crnici na utakmici, zamalo su stigli do pobjede u Dubrovniku. Igrali su s neuobičajeno niskom obranom, koja se ne viđa često. Mi smo ostvarili svoj cilj, sutra se neće pitati kako. U subotu je nova utakmica, nadam se da ćemo u Šibeniku izboriti plufinale", rekao je Squreov reprezentativac Dario Marinović.

Uzvratni susreti četvrtfinala igraju se u petak i subotu (28. i 29. travnja), a potencijalne majstorice u utorak (2. svibnja).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalfutsalPrva HMNLfutsal prvenstvo Hrvatske

Ostale Vijesti