Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports
Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports

VIDEO Počela je nova sezona MLS-a: Messi i Suarez asistencijama slomili bivši Kreilachov klub

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.02.24. | 08:00

Inter MIami i Real Salt Lake otvorili su novu sezonu američke profesionalne lige.

Inter Miami odradio je rezultatski očajne pripreme. U osam utakmica ostvarena je samo jedna pobjeda, protiv zvijezda prvenstva Hong Konga, a upisan je i težak 0-6 porat od Al Nassra u kojem nisu igrali ni Leo Messi ni Cristiano Ronaldo. S obzirom na to da Inter Miami nije slavio u posljednjih sedam natjecateljskih utakmica u 2023., Messijeva momčad je u 15 uzastopnih dvoboja upisala tek jednu pobjedu. No, to nije spriječilo Roze Čaplje da na otvaranju nove sezone MLS-a, 29. u nizu, u kojoj naslov brani Columbus Crew, s 'rutinskih' 2-0 svladaju Real Salt Lake, bivši klub Damira Kreilacha (novog igrača Vancouver Witecapsa).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gerardo Martino na teren je poslao momčad u 4-3-3 formaciju sa sva četiri Barcelonina 'veterana'. Na poziciji lijevog beka krenuo je Jordi Alba, 'šesticu' je igrao Sergio Busquets, a u napadu su startali Lionel Messi, Luis Suarez te finski krilni-napadač Robert Taylor. Potonja trojka bila je najzaslužnija za pobijedu Intera na premijeri MLS sezone.

Messi je u 17. minuti probao zabiti iz slobodnjaka, u 23. Suarez i Taylor odlično su kombinirali, a Inter je u dva navrata zaprijetio nakon prekida koje je izveo, dakako, Messi. Dominaciju na terenu Inter je okrunio u 39. Busquets je dodao do Messija, Argentinac proigrao Taylora koji pogađa iza leđa gostujućeg vratara.

Real Salt Lake u nastavku je bio dosta bolji, gosti su visokim presingom uspjeli stvoriti nekoliko ozbiljnih prilika, Inter je u trenucima opasno 'visio', ali sve je bilo riješeno u 84. minuti. Inter je oduzeo loptu, Messi je povukao kontru, dodao do Suareza, koji upošljava Diega Gomeza za konačnih 2-0.

Drugi gol dodatno je oslobodio Messija koji je u samoj završnici dvoboja mogao asistirati i zabiti, ali se rezultat više nije mijenjao.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Iduću utakmicu Inter Miami igra u noći s 25. na 26. veljače, na gostovanju kod LA Galaxyja.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Inter MiamiLuis SuarezLionel MessiSergio BusquetsMLS

Ostale Vijesti