VIDEO: Petarda Danske u Dublinu za plasman na SP! Hat-trick Eriksena!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.11.17. | 22:36

Danska je posljednja europska reprezentacija koja je izborila plasman na Svjetsko prvenstvo.

Odigrana je i posljednja utakmica europskih dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju sljedeće godine. Nakon 0:0 iz prvog dvoboja, Danska je u uzvratu protiv Irske u Dublinu slavila s uvjerljivih 5:1, a junak susreta bio je autor hat-tricka Christian Eriksen, veznjak Tottenhama koji je odveo svoju reprezentaciju na svjetsku smotru. 

Domaći su prvi došli u vodstvo već u šestoj minuti, ali to je bilo sve. U 29. minuti Christensen uz pomoć domaćeg igrača Christiea izjednačuje na 1:1, a samo tri minute kasnije, bilo je već 2:1 za Dance. Strijelac je bio Eriksen, koji je domaću mrežu tresao i u 63. i 74. minuti, a konačnih 5:1 djelo je Bendtnera sa bijele točke.

Irci su dobro iskoristili prvu šansu na utakmici. U šestoj minuti se sjajno pred golom gostiju snašao Shane Duffy, koji jednu dugačku loptu glavom precizno šalje u dansku mrežu za vodstvo.

 

Nakon toga je uslijedio napad Danaca, koji su silovito krenuli po izjednačenje. Prvo je u desetoj minuti Jens Larsen poslao loptu pokraj lijeve stative i pritom se lakše ozlijedio pri padu, a uslijedile su dvije velike šanse gostiju, koje je uspio zaustaviti najbolji u redovima domaćina, vratar Darren Randolph. William Kvist je u 17. minuti uputio odličan udarac sa ruba šesnaesterca, no Randolph je bio na pravom mjestu, jednako kao i minutu kasnije kada je Jorgensen poslao dobru loptu do Pione Sista, koji je zamalo iznenadio Randolpha.

Irci su potom preuzeli inicijativu. Prvo je Daryl Murphy iz voleja opalio pokraj desne stative, a onda je samo dvije minute treću sjajnu šansu za domaćine osigurao James McClean. Danska mreža nije se tresla, a kako to obično biva, ako ne zabiješ, onda primiš, to se i dogodilo nesretnim Ircima.

Prvo je u 29. minuti Sisto lijepo prošao pratitelja i stigao do gola domaćih te proslijedio loptu do Andreasa Christensena, koji ju je prilično nespretno zahvatio i nekako uspio usmjeriti prema golu. Domaći igrač Cyrus Christie pokušao je zaustaviti njezinu putanju, ali se sapleo i lopta je nesretno završila u irskoj mreži.

 

Samo tri minute kasnije, Danci su stigli do vodstva i velike prednosti od 2:1. Gosti su presjekli akciju domaćina i brzo krenuli u napad. Christian Eriksen je na dodavanje Jorgensena opalio precizno i neobranjivo pod prečku i bilo je jasno da je susret riješen.

 

U nastavku susreta, Danci su utrpali domaćinima još tri gola. Dva, od čega jedan prekrasan u 63. minuti zabio je večeras sjajno raspoložen Eriksen, a točku na 'i' stavio je Bendtner u 90. minuti iz penala. Istaknuo se i Sisto sa dvije asistencije.

 

 

 

Dodatne kvalifikacije za SP, uzvrat:

Irska - Danska 1:5 (Duffy 6'/Christensen 29', Eriksen 32', 63', 74', Bendtner 90' 11m)

(Foto: Action Images)


Tagovi

dodatne kvalifikacijeKvalifikacije za Svjetsko prvenstvoirska nogometna reprezentacijaDanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti