Reuters
Reuters

VIDEO Petar Musa i Di Maria srušili Porto, Benfici prvi trofej i O Classico sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 06:49

Klupska sezona u Portugalu počela je utakmicom lokalnog Superkupa.

U dvoboju portugalskog Superkupa odigranom u neutralnom Aveiru, Benfica je s 2-0 svladala Porto i stigla do prvog trofeja sezone te devetog Superkupa u povijesti čime se na vječnoj ljestvici tog natjecanja izjednačila sa Sportingom s devet osvojenih naslova, dok je poraženi iz sinoćnje utakmice Porto apsolutni rekorder s 23 titule Superkupa. Benfica je utakmicu riješila sredinom drugog dijela kada su prvo Angel Di Maria, a onda i Petar Musa zabili za pobjedu Orlova nad Zmajevima.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Musa je u igru ušao u 46. minuti, a Porto je na kraju ostao s igračem manje jer je legendarni Pepe u sudačkoj nadoknadi nesportski udario protivnika.

Porto je zaprijetio u prvom napadu i bio opasnija momčad u prvih 45 minuta u kojem se igrao jedan prilično čvrst i grubi nogomet te je sudac utakmice Godinho morao pokazati čak sedam žutih kartona, četiri Benficinim i tri Portovim igračima. Početkom nastavka u igru su ušli Musa i David Jurasek. Utakmica je i dalje bila gruba, u prvih 10 minuta drugog dijela sudac je morao pokazati još tri javne opomene, a onda je krenuo period Benficine dominacije. Angel Di Maria sjajno je ljevicom pogodio za 1-0 vodstvo svoje momčadi u 61., a sedam minuta kasnije Musa je iskoristio dodavanje Rafe Silve s desne strane i pogodio za konačni rezultat. Do kraja utakmice Benfica je bila bolja, a Porto je do kraja utakmice ostao bez isključenog Pepea i trenera Sergia Conceicaa koji se teško mirio s porazom na otvaranju prvenstva.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE.

Prvenstvo Portugala počinje ovaj vikend, a Porto i Benfica svoje utakmice prvog kola igraju u ponedjeljak, Zmajevi gostuju kod Moreirensea, a Orlovi kod Boaviste. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

BenficaPortoPetar MusaAngel Di MariaO Classico

Ostale Vijesti