VIDEO: Otkrili ga programeri Football Managera a on na debiju za reprezentaciju obranio jedanaesterac i - dao gol!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 13.10.16. | 20:27

Osamnaestogodišnji vratar kojeg su otkrili programeri Football Managera postao je hit u pravom životu!

Za nešto više od dva tjedna u planu je nova verzija najpopularnije nogometne igre uz naravno FIFA-u i PES, a to je Football Manager. Generacije igrača odrasle su na njoj, a nadaleko je poznato da je s godinama ekipa koja radi na razvijanju baze igrača toliko dobro razvila taj sistem, da se s popriličnom sigurnošću može kazati kako velika većina igrača koje FM odredi kao potencijalne talente, ispune očekivanja u stvarnom životu.

Na takvom putu je i 18-godišnji Kai Mckenzie-Lyle, vratar engleskog četvrtoligaša Barnet FC-a, koji je dobio poziv reprezentacije Gvajane za utakmice protiv Surinama i Jamajke, protivnika u kvalifikacijama za Karipski Kup 2017. godine. Njega su lokalnom savezu preporučili upravo ljudi koji rade na bazi podataka za Football Manager, napomenuvši im kako talentirani tinejdžer ima pravo nastupa za njihovu reprezentaciju.

Mckenzie-Lyle ne samo da se odazvao pozivu, već je na debi utakmici – postigao gol! Mlađahni vratar okrunio je svoj prvi reprezentativni nastup na nesvakidašnji način, bez obzira što je u pitanju „tek“ počasni pogodak u porazu od Surinama 3:2. Da stvar bude još bolja, na drugoj utakmici protiv Jamajke je obranio jedanaesterac i tako ublažio poraz u utakmici koja je na kraju završila 4:2 za Jamajku.

Izbornik Gvajane Jamaal Shabazz oduševljen je otkrićem Mckenzie-Lylea, a nadaju se kako su s njim dobili potencijalnu zvijezdu za narednih dugo godina. 

(Foto: screenshot)


Tagovi

Kai Mckenzie LyleBarnet FCLeague TwoFootball Manager

Ostale Vijesti