VIDEO: Olić i Iličević u trileru i produžetku osigurali ostanak u Bundesligi!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.06.15. | 22:06

Nogometaši HSV-a za koji igraju hrvatski nogometaši Ivica Olić i Ivo Iličević, osigurali su ostanak u Bundesligi i sljedeće sezone, nakon što su u uzvratnoj utakmici razigravanja za ostanak u prvoj ligi u produžecima s 2:1 svladali Karlsruher.

Bila je to prava luda utakmica u Karlsruheu, obzirom da je Karlsruher do 90. minute imao pobjedu i prolaz u elitni rang njemačkog nogometa, u kojem nije bio šest godina.  

Nakon obećavajućih 1:1 iz prvog susreta u Hamburgu, Yabo je u 78. minuti, samo šest minuta nakon što je ušao na teren, donio vodstvo svojoj momčadi i činilo se da će doista hamburškog protivnika baciti na koljena.

Trebalo je još samo pričekati tri dramarične minute za veliki uspjeh i plasman u Bundesligu, ali to se nije dogodilo jer je domaćine s početkom sudačke nadoknade šokirao Marcelo Diaz iz slobodnog udarca. Teško da je mogao odabrati bolji trenutak za prvi pogodak u sezoni.

Bio je precizan s 20-ak metara i osigurao je produžetke, a onda je uslijedila tuga domaćina. Nicolai Müller, koji je u 77. minuti zamijenio hrvatskog napadača Ivicu Olića je u 115. minuti zabio drugi pogodak za HSV za veliki preokret, slavlje 2:1 i ostanak u Bundesligi, iako im je opasno prijetilo ispadanje.

U 123. minuti je Karlsruher izborio penal, ali je čuvar mreže HSV-a Adler postao junak jer je obranio udarac Henningsa.

Momčad iz Hamburga tako će i nakon 52 uspješne godine nastaviti igrati u prvoj ligi njemačkog nogometa, a hrabri Karlsruher, inače treća momčad druge lige će novu priliku za mjesto među elitom, morati potražiti sljedeće sezone.

I Olić i Iličević, jedan od junaka prve utakmice su startali od prve minute. Olić, koji je u petak završio u bolnici zbog alergijske reakcije je napustio igru u 77. minuti, a Iličević u 87. minuti.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

KarlsruherHSVBundesligaIvo IličevićIvica Olić

Ostale Vijesti