VIDEO: Novi Prosinečki na pomolu? Hrvat u Bundesligi zabija k'o Van Basten!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.10.16. | 12:50

Antonio Čolak zabio je dva pogotka ovog vikenda u remiju Darmstadta i Werdera.

Ako ste gledali subotnji remi između Darmstadta i Werdera iz Bremena, onda ste zasigurno primjetili Antonija Čolaka, strijelca dva pogotka za Darmstadt. Naročito lijep je bio pogodak za 2:2, kada je odlično ispratio jedan centaršut s lijeve strane i volejčinom ga plasirao u mrežu gostiju iz Bremena. Bila su to Čolakovi prvi pogoci u Bundesligi, a mnogi su se zapitali – odakle sad on?

Antonio Čolak je 23-godišnji hrvatski napadač, rođen u njemačkom Ludwigsburgu, koji je i nogometno vezan gotovo isključivo uz tu zemlju. Doduše, reprezentativno se odlučio za hrvatski dres, pa je nastupao za mlade selekcije hrvatske reprezentacije; u četrnaest nastupa za našu U-19 selekciju zabio je šest pogodaka.

Iako još poprilično mlad, Čolak je već prošao kroz nekolicinu klubova, velikom većinom njemačkih. Prije četiri godine svoj prvi profesionalni ugovor potpisao je s Karlsruherom, ali je iste godine prodan u Nurnberg za čiju je drugu momčad upisao 59 nastupa i u dvije sezone zabio ukupno 29 golova. Za prvu momčad se doduše i nije naigrao, pa je nakon tek sedam nastupa posuđen poljskoj Lechiji (10 golova u sezoni), da bi se prošle godine prodao u Hoffenheim.

Uslijedila je nova posudba, ovog puta u Kaiserslaurten, za koji je prošle sezone u 22 nastupa zabio 5 golova, a kako ga Hoffenheim nije imao u dugoročnim planovima odlučili su prihvatiti ponudu Darmstadta, za koji nastupa od početka ove sezone.

Nije dugo trebalo da se aklimatizira. Već je 21. kolovoza u manje od sat vremena zabio hat trick u kup utakmici protiv niželigaša Bremera SV, da bi šansu u prvoj momčadi dobio u trećem kolu, kada je u 70. minuti zamijenio Schipplocka. Nakon toga se ustalio u prvoj momčadi, te je uzvratio povjerenje zabivši dva gola za vikend koja su bila vrijedna boda protiv konkurenata za ostanak u ligi, Werdera.

Ukoliko se dodatno etablira u Bundesligi i nastavi zabijati, ne bi bilo čudno da se pojave natpisi koji ga preporučuju izborniku Čačiću. Tko zna, možda će Čolak krenuti putevima Prosinečkog, kao još jedno dijete iseljenika koje je ostavilo trag u reprezentativnom dresu!

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Antonio Čolak

Ostale Vijesti