Reuters
Reuters

VIDEO Novi poraz Bayerna, Union Berlin vratio se u utrku za naslov

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.03.23. | 19:33

10. put ove sezone Bavarci nisu upisali pobjedu.

U derbi utakmici 25. kola Bundeslige nogometaši Bayera na domaćem terenu u Leverkusenu svladali su minhenski Bayern s 2:1. Bayern je poveo u 22. minuti kada je na asistenciju Goretzke suparničku mrežu pogodio Kimmich. No, sve se okrenulo u drugom poluvremenu i to nakon dva dosuđena jedanaesterca za domaćina.

U oba slučaja miran i precizan je bio Argentinac Palacios koji je u 55. minuti izjednačio na 1:1, dok je u 73. prevario Sommera i osigurao svom klubu veliku pobjedu.

Bio je ovo tek treći ligaški poraz Bayerna ove sezone, a ujedno je time ostao drugi na ljestvici. Ima bod manje od dortmundske Borussije. Bayer je nastavio s penjanjem na ljestvici te je trenutačno na sedmom mjestu. Ujedno je Bayer, kombinirano u Bundesligi i Europskoj ligi, ostvario petu pobjedu u nizu.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić je za Bayern igrao od 56. minute.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE.

Nogometaši Union Berlina slavili su pred svojim navijačima u ogledu 25. kola Bundeslige, pobijedili su s 2:0 Eintracht iz Frankfurta.

Bodove je domaćin, za kojeg je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Josip Juranović, osigurao golovima u drugom poluvremenu. Prvo je Khedira pogodio suparničku mrežu u 53. minuti, dok je konačnih 2:0 postavio Behrens pogotkom u 75. minuti. S ova tri boda Union Berlin se vratio na treće mjesto ljestvice, dok je Eintracht ostao šesti.

Ovo je bila prva pobjeda Union Berlina nakon pet utakmica u nizu u svim natjecanjima,. Prije ovog susreta u Bundesligi je berlinski Union imao dva remija i poraz, dok je u Europskoj ligi upisao remi i poraz od belgijskog Union St. Gilloisa i pritom ispao u osmini finala. No, zbog kiksa Bayerna, Berlinčani su se ponovno uključili u utrku za naslov.

Za goste je cijelu utakmicu odigrao Hrvoje Smolčić, dok je Kristijan Jakić ostao na gostujućoj klupi za pričuve.




Tagovi

Bayer LeverkusenBayernUnion BerlinBundesliga

Ostale Vijesti