VIDEO: Nevjerojatno je što je promašio Huntelaar

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.11.14. | 10:06

Nogometaši Nizozemske nisu uspjeli popraviti samopouzdanje uoči nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo u kojima u svojoj skupini imaju tek jednu pobjedu i dva poraza.

Nogometaši Nizozemske nisu uspjeli popraviti samopouzdanje uoči nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo u kojima u svojoj skupini imaju tek jednu pobjedu i dva poraza.

'Oranje' su pred svojim navijačima u Amsterdamu izgubili od Meksika s 3:2, a rezultat je mogao biti i drugačiji da Klaas Jan Huntelaar, nije imao nevjerojatan promašaj u prvom poluvremenu. Napadač Schalkea našao se sam pred golom Meksikanaca i to na udaljenosti manjoj od metra, ali nespretno nije uspio poslati loptu u praznu mrežu i donijeti izjednačenje svojoj momčadi.


Meksiko je pogotkom Vele vodio od osme minute, a Nizozemci su ipak uspjeli izjednačiti u 49. minuti zahvaljujući Sneijderu.

Vela je potom u 62. minuti ponovno doveo goste u vodstvo, a samo sedam minuta kasnije Hernandez postavlja 3:1. Blind je u 74. samo ublažio poraz.

Najviše se pamti promašaj Huntelaara, koji je podsjetimo, bio krvnik Meksikanca na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Kasniji osvajači bronce, izbacili su Meksikance u osmini finala, a 2:1 pobjedu s bijele točke Nizozemcima je donio upravo Huntelaar i to u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Meksiko se barem koliko-toliko sinoć utješio i naplatio dugove, a Nizozemcima predstoji popravljanje samopouzdanja uoči kvalifikacijskog okršaja s Latvijom.

I dok je Huntelaar promašivao, u dvoboju Brazila i Turske ne samo da se istaknuo Neymar s dva gola, nego je i strijelac trećeg pogotka Willian sjajno driblao. Kod vodstva 3:0 u drugom poluvremenu, lijepo je prošao dvojicu igrača domaćina i pokazao svoje umijeće.

Brazil je slavio u Istanbulu s 4:0, a u ostalim sinoćnjim prijateljskim utakmicama treba izdvojiti 1:0 domaći poraz hrvatskog protivnika u kvalifikacijama za Euro Norveške od Estonije, uvjerljivo 3:1 slavlje Belgije protiv Islanda u Bruxellesu, koja je tako prekinula pobjednički niz Islanđana. Vodeći su u kvalifikacijama sa sve tri pobjede,

Prijateljske utakmice, srijeda:

Argentina - Hrvatska 2:1 (Aguero 49', Messi 11m 57'/Sharbini 11')
Turska - Brazil 0:4 (Neymar 20' i 60', Kaya AG 24', Willian 44')
Norveška - Estonija 0:1 (Vassiljev 24')
Nizozemska - Meksiko 2:3 (Sneijder 49, Blind 74'/Vela 8' i 62', Hernandez  69')
Belgija - Island 3:1 (Lombaerts 11', Origi 62', Lukaku 73'/Finnbogason 13')

(Foto: Screenshot Dailymotion)


Tagovi

Klaas Jan Huntelaarnizozemska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti