Screenshot Sportklub
Screenshot Sportklub

VIDEO Navijači već slave naslov: Osam komada PSV-a u Heerenveenu, zabio i Ivanušec

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.04.24. | 21:52

Prava proslava naslova bit će u nedjelju 5. svibnja protiv Sparte u Eindhovenu

Nogometaši PSV Eindhovena došli su nadomak osvajanja naslova prvaka Nizozemske, svog prvog nakon 2018., pobijedivši u 31. koliu Eredivisie kao gosti Heerenveen sa čak 8-0, čime su svoju gol-razliku povečali na nevjerojatnih 103-17.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Drugoplasirani Feyenoord koji zaostaje devet bodova igrao je dva sata kasnije te također pobijedio, u gostima kod Go Ahead Eaglesa 3-1 (prva dva pogotka zabio je hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec (igrao do 86. minute), prvi je pripisan kao autogol domaćem vrataru jer mu se lopta odbila u leđa od grede - VIDEO, a drugi je baš čisti gol - VIDEO), pa će PSV titulu moći "kako Bog zapovijeda" potvrditi u sljedećem kolu doma protiv Sparte, 5. svibnja. No, navijači su već ionako proslavili naslov u Heerenveenu ogromnom bakljadom zbog koje je utakmica nakratko bila prekinuta.

Strijelci za momčad Peter Bosza bili su Til (7.), Tillman (9., 11.), Til (30.), Veerman (44.), Bakayoko (52.), De Jong (71.) i Van Aanholt (83. minuta).

Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub).

Inače, ovih 8-0 najuvjerljivija je pobjeda PSV-a u gostima u prvenstvu, dosadašnji rekord bio je 7-0 u Den Haagu također šampionske 2018. godine. I Den Haag je tada bio desetoplasirani kao i Heerenveen sada, a kapetan i strijelac i u tomje susretu bio De Jong.

Ujedno je ovo Heerenveenu najteži poraz uopće. Dosadašnji najteži porazi bili su 1-7 u prvenstvu protiv Groningena 1959. godine te 0-6 protiv St. Etiennea u Kupu Uefe 1979. godine.

PSV ipak nije bio blizu apsolutnom rekordu što se tiče pobjeda u gostima u Eredivisie, zasad nedostižnih je 13-0 Ajaxa protiv VVV Venloa prije četiri godine.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(G)


Tagovi

PSV EindhovenHeerenveenEredivisieFeyenoord

Ostale Vijesti