REUTERS/Alkis Konstantinidis
REUTERS/Alkis Konstantinidis

VIDEO Napokon: Ajax slavio nakon 11 utakmica i pobjegao s dna ljestvice

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 02.11.23. | 21:52

U derbiju začelja, Ajax je preskočio Volendam i Utrecht.

Tri remija i sedam poraza, to je bio učinak jednog od najslavnijih klubova svih vremena u posljednja dva mjeseca. Danas je Ajax lijepim golovima Stevena Bergwijna u 57. i Chube Akpoma u 89. svladao Volendam i skočio na 15. mjesto ljestvice s osam bodova, a fenjer tablice prepustio je Utrechtu i Volendamu koji su ostali na sedam.

Ovo je bio debi Jogna van't Schipa na klupi Kopljanika koji su nakon dugo vremena odigrali kvalitetnu utakmicu. Ajax je na kraju upisao 30 udaraca na suparnički gol, od čega 10 u okvir. Zahvaljujući sjajnom Miju Backhausu, koji je zabilježio osam obrana, završilo je 2-0. No, i Ajaxov novi golman Dant Ramaj je zabilježio tri obrane.

Bila je to prva pobjeda "Kopljanika" nakon kolovoza i 4-1 gostujućeg slavlja protiv Ludogoreca u play-offu Europske lige.

Josip Šutalo odigrao je svih 90 minuta za amsterdamsku momčad. Imao je devet čišćenja i sedam od 10 dobivenih deula. Dodavao je s 86-postotnom točnošću, a imao je i je jedan udarac na gol. Jakov Medić proveo je na klupi za pričuve, a Borne Sose nije bilo u zapisniku zbog ozljede.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE. (rv/g)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

AjaxEredivisieJosip Šutalo

Ostale Vijesti