REUTERS/Jevgenija Novoženina
REUTERS/Jevgenija Novoženina

VIDEO Najteži poraz Srba u Piksijevoj eri, ali s igračem manje

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 20:48

Utakmica je odigrana na stadionu Dinama u Moskvi koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta

U prijateljskom nogometnom susretu pred 24.000 gledatelja u Moskvi Rusija je svladala Srbiju s čak 4-0.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Izabranici Piskija Stojkovića doživjeli su debakl u VTB Areni, s sve je za njih pošlo krivo nakon isključenja Milana Gajića u 21. minuti i dosuđenog kaznenog udarca koji je u gol pretvorio Anton Mirančuk (VIDEO - Sportklub)

Stojković je u prvih 11 uveo neke od igrača koji su dobili pozive vjerojatno samo zato što igraju u Rusiji, a epilog je bio uvjerljiv poraz u utakmici koja će ostati upamćena i po činjenici da je reprezentacija Srbije bila prva od europskih koja je gostovala u Rusiji od početka 'vojne operacije' u Ukrajini.

Pokušaj izbornika da Srbija igra dobro u sistemu 4-2-3-1 doživio je neuspeh kao i u kvalifikacijskoj utakmici u Mađarskoj, uz razliku da je na ovom prijateljskom ogledu na stadionu Dinama koji je bio dupkom pun izveo ‘šarenu’ postavu i odlučio da na klupi ostanu Mitrović, braća Milinković-Savić, Kostić…

Gajić se našao u reprezentaciji vjerojatno samo zato što igra u Rusiji i jer je Kosta Nedeljković ozlijeđen. On je kao desni bek usmjerio Orlove k porazu u Moskvi, oborio je Hluščeviča u šesnaestercu. Poslije VAR provjere potvrđeni su i penal i crveni karton. Potom je Maksim Osipenko (32.) povećao na 2-0 (VIDEO), a u drugom dijelu su Aleksej Mirančuk (55. - VIDEO) i Ivan Sergejev (90+1. - VIDEO) postavili konačnih 4-0. Srbi su još dobro i prošli jer su u završnim minutama Rusi pogodili vratnicu i gredu.

Dragan Stojković prošao je u Moskvi kao Napoleon Bonaparte kada je krenuo u Rusiju. Doživio je totalni debakl, ne libe se napisati srpski mediji. Najteži je to poraz Orlova u Piksijevoj izborničkoj eri, oboren je rekord Danaca (3-0).

Srbi 25. ožujka gostuju kod Cipra.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina, G) 


 


Tagovi

srpska nogometna reprezentacijaRuska nogometna reprezentacijaPrijateljska utakmicaDragan Stojković

Ostale Vijesti