Screenshot
Screenshot

VIDEO Najluđa završnica sezone! Tri momčadi u zadnjih pet minuta bile prvaci, a rasplet je donio Toby Alderweireld

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.06.23. | 20:59

Tablete za smirenje danas će se posebno dobro prodavati u Belgiji.

Nezapamćena drama viđena je u završnici belgijskog prvenstva. Tri momčadi – Antwerp, Genk i Union St. Gilloise - bile su u borbi za naslov. Genk i Antwerp igrali su međusobno, dok je Union dočekao Club Brugge. Rezultat se u posljednjih pet minuta toliko često mijenjao da je svaka od tri momčadi barem na minutu bila na prvom mjestu. Na koncu, remi u Genku i poraz Uniona kod kuće – Antwerp je novi prvak Belgije, prvi puta nakon 1957. godine!

Prije posljednjeg kola Lige za prvaka tri su momčadi imale šanse postati prvakom, Union St. Gilloise, Antwerpen i Genk. U najboljoj poziciji je bio Union St. Gilloise jer je igrao domaću utakmicu protiv Club Bruggea koji nije mogao napredovati i bio je zacementiran na četvrtom mjestu.

I imao je Union St. Gilloise vodstvo 1-0 sve do 89. minute, kada je na tom susretu krenuo nevjerojatan obrat koji je okončan pobjedom Club Bruggea od 3-1.

S obzirom na takav rezultat šanse su se otvarale Genku i Antwerpenu koji su igrali međusobno. Genku je za naslov prvaka trebala pobjeda, a Antwerpenu bod. Genk je vodio 2-1 do 94. minute, a tada je Antwerpen došao do zlatnog pogotka vrijednog naslova prvaka. Zabio ga je 34-godišnji, donedavni belgijski reprezentativac, Toby Alderweireld.

Ukratko, u 89. minuti prvak je bio Union St. Gilloise, u 91. Genk, a u 94. Antwerpen.

Na kraju je Antwerpen skupio 47 bodova, bod više od spomenutog dvojca. Kao drugi će Genk u kvalifikacije za Ligu prvaka, dok je Union St. Gilloise pao na treću poziciju.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Jupiler ligaBelgijaToby AlderweireldRoyal AntwerpRoyal Union St. GilloiseGenk

Ostale Vijesti