Ansis Ventins/PIXSELL
Ansis Ventins/PIXSELL

VIDEO ‘Najbrži sudac na svijetu’ sudi Dinamu i Betisu, pamtimo ga i iz važne pobjede Vatrenih

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 12:00

Jednom je sudio i U21 reprezentaciji Hrvatske, kao i juniorima Dinama protiv Manchester Cityja

Uefa je odredila sudačku postavu za uzvratni susret međukola za popunu 1/8 finala između Dinama i Betisa, koji se igra u četvrtak u 18.45 na Maksimiru.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Glavni sudac utakmice bit će Švicarac Urs Schnyder. Pomagat će mu sunarodnjaci Marco Zürcher, Benjamin Zürcher i Sven Wolfensberge. U VAR sobi također će sjediti švicarski tandem - Fedayi San i Lukas Fähndrich.

Što se Schnydera tiče, radi se o sucu koji će u travnju napuniti 38 godina, ali nema puno iskustva u međunarodnom nogometu, neovisno govorimo li o klupskom ili reprezentativnom nivou. Hrvatskoj publici poznat je po tome što je sudio Vatrenima u nedavnom kvalifikacijskom ciklusu za Euro 2024. Sudio je na gostovanju Hrvatske kod Latvije, koje su izabranici Zlatka Dalića uspješno odradili i pobijedili 2-0. Bio je to debi Martina Baturine i Marca Pašalića za reprezentaciju, a nakon utakmice nije bilo nikakvih prigovora na suđenje. Uz to, sudio je još samo jedan službeni reprezentativni susret - pobjedu Francuske protiv Republike Irske.

Pamtimo ga i po tome što je prije pet godina sudio prijateljsku utakmicu U21 reprezentacije Hrvatske i Francuske (2-2), a prije četiri Dinamovim juniorima protiv Manchester Cityja u UEFA Youth ligi (2-2).

Što se klupskih utakmica tiče, dva puta sudio je u grupnoj fazi Europske lige, od čega je najzvučnije ime kojem je dijelio pravdu engleski Liverpool, bilo je to u 4-0 pobjedi Redsa protiv LASK-a prije nekoliko mjeseci.

Četiri puta sudio je u grupnoj fazi Konferencijske lige, između ostalog Zrinjskom iz Mostara, kada su na gostovanju kod Aston Ville minimalno poraženi pogotkom u sudačkoj nadoknadi vremena. Schnyder je tri puta sudio u kvalifikacijama za KL, a sve navedene europske utakmice odsudio je ove sezone.

Prvu utakmicu u elitnom rangu švicarskog nogometa sudio je prije osam godina, a prvi put su se o njemu raspisali strani mediji kad je prije tri godine za vrijeme utakmice Thun Xamax bio brži i od nekih igrača na terenu. (I.M.)



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoBetisSudacSucisuđenjeKonferencijska ligaUrs Schnyder

Ostale Vijesti