Screenshot Sportklub
Screenshot Sportklub

VIDEO Musa u nevjerici zbog isključenja, Benfica bez njega pala u 13. minuti sudačke nadoknade

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.08.23. | 08:19

Hrvatski je reprezentativac bio u početnih 11, a sad mu slijedi stanka od najmanje dvije utakmice

Nogometaši Benfice izgubili su na početku portugalskog prvenstva pogotkom u 13. minuti sudačke nadoknade (svugdje su uvedeni novi naputci o nadoknadi vremena) na gostovanju kod Boaviste 2-3, ali od 50. minute su igrali s desetoricom jer je u dvoboju protiv svog bivšeg kluba isključen Petar Musa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, hrvatski nogometni reprezentativac je startao na loptu, ali je doslovce stao na nju, noga mu je nekontrolirano pobjegla na gležanj suparnika, opasna igra koja se najstrože kažnjava i sucu nije preostalo drugo nego da napadaču lisabonskih Orlova pokaže crveni karton, što je on popratio nevjericom, ali da nije bilo namjere pokazuje i reakcija suparničkih igrača, koji nisu skočili prema njemu, svjesni nesretnog slučaja, nego su okružili svog suigrača. Uostalom, pogledajte VIDEO (Sportklub).

Musa, koji se napokon izborio za mjesto u početnoj postavi nakon prodaje Goncala Ramosa PSG-u, bio je u nevjerici, širio ruke, išao se ispričati suparniku koji je ležao, vidjelo se da nije svjestan da ga je možda teško ozlijedio, a Boavista je njegov bivši klub u kojem je igrao na posudbi iz praške Slavije, kad ga je zapazila Benfica i odlučila otkupiti za 5,5 milijuna eura. Nažalost, Rodrigo Abascal doista nije nakon tog prekršaja dugo izdržao na terenu, morao je biti zamijenjen u 63. minuti.

Inače, Benfica je vodila pogotkom Angela Di Marije (22.), a domaći su tek s igračem više zabili, izjednačio je Robert Boženik (55.). Ipak, Rafa Silva je u 75. minuti nakon polukontre zabio za 1-2. U 88. minuti neopreznost u obrani gostiju, dosuđen je kazneni udarac kojeg je u 90. minuti realizirao Bruno Lourenco. Bilo je pokazano 10 minuta sudačkke nadoknade, no nakon što je Lourenco isključen baš pred njen istek I to nakon provjere VAR-a, Benfica je navalila po tri boda i nevjerojatnim spletom okolnosti kažnjena iz produnapada u 13. minuti nadoknade, pobjegao je od centra sam Robert Boženik za 3-2.

Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub).

Dodajmo da je Porto dva sata ranije pobjedio kao gost Moreirense 2-1 preokretom, strijelci su bili Godfried Frimpong za domaće (51.), a Toni Martinez (67.) i Wendell (74.) za goste.

Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub). (nl)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Petar MusaBenficaboavistaPrimeira

Ostale Vijesti