REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

VIDEO Modrić: "Real me nije tražio da odustanem od Vatrenih! Pokazao sam da mogu igrati i u Hrvatskoj i u klubu, a stalno mi spominjete godine"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 20.02.23. | 19:16

Otkrio je je li razgovarao s Realom o produljenju ugovora

Luka Modrić i Carlo Ancelotti najavili su utakmicu osmine finala Lige prvaka u kojoj će se sutra susresti s Liverpoolom na Anfieldu.

"Želimo odigrati što bolje. Čeka nas važna i teška utakmica protiv velikog rivala, na povijesnom stadionu i uz silne navijače. Moramo odigrati dobru utakmicu kako bismo izborili dobar rezultat za uzvrat kod kuće. Moramo dati najvišu razinu, biti zajedno kao ekipa i pomagati jedni drugima", najavio je Modrić.

Opet su se novinari dotaknuli pitanja o njegovoj spremnosti nakon Mundijala.

"Svjetsko prvenstvo je malo utjecalo na moju izvedbu, sigurno, ali kada vas Mister pita želite li igrati, naravno da želite. Pogriješio sam jer sam odmah počeo igrati umjesto da radim određeni program od tjedan dana, deset dana...Sada se vraćam na staru razinu i nadam se da ću tako nastaviti do kraja sezone."

Otkrio je je li razgovarao s Realom o produljenju ugovora.

"Nisam razgovarao s klubom o obnovi, kao ni prošle godine u ovom trenutku. Vrlo sam miran. Ova pitanja su pomalo dosadna jer uvijek kažem isto, da se osjećam dobro i da želim nastaviti u Real Madridu. Moram razgovarati s klubom, ali želim nastaviti i zaslužio sam nastaviti, a ne da mi se da. Nikad mi ništa nisu dali. Želim nastaviti, ali zbog zasluga, a ne zbog svoje priče ili onoga što sam učinio. Ništa ne može promijeniti moj odnos s Madridom, to je klub mog života i nitko to ne može prekinuti. Učinit ću sve što mogu da dam sve od sebe i da zaslužim da nastavim ovdje. Uvijek sam imao jako dobar odnos s klubom i to se neće promijeniti. Kao i prošle godine, nema žurbe, na pola smo sezone i pred nama je mnogo izazova, fokusiran sam na to, da se vratim na svoju najbolju razinu, a onda da vidimo što će se dogoditi."

Rekao je koji su mu planovi o nastavku reprezentativne karijere.

"Nakon Svjetskog prvenstva plan mi je nastaviti do Lige nacija, a nakon toga nisam o tome razmišljao. Još nisam odlučio. Morate dobro razmisliti o tome. Madrid me nikada ništa nije tražio da dam ostavku u reprezentaciji, to nije stil Madrida, davati ultimatum, jer moje vrijeme u Hrvatskoj nikada nije utjecalo na moj nastup u Madridu, ni u kojem slučaju. Puno govorite o mojim godinama, ali mislim da sam pokazao da mogu igrati u oba. Ali ponavljam da želim dobro razmisliti."

Pohvalio je svoje mlade suigrače, ali objasnio da nije za odbaciti ni senatore.

"Mladi dobro igraju, mogu imati odličnu budućnost. Nisu slučajno došli ovamo. Real je u njih uložio zato što su dobri. Ne smeta mi što mi kažu da je potrebno dozirati moje nastupe. Ovdje sam 11 godina i znam što se traži. Mnogo toga se govori o Realu, što je normalno jer je riječ o najboljem klubu na svijetu. Toni i ja dobro smo igrali prije Svjetskog prvenstva, a sada se govori da ne možemo skupa. Puno toga smo i osvojili zajedno. Tako da mi ne smeta, naviknuo sam na takve priče", otvoreno je rekao Modrić.

Modrić je osvojio pet Liga prvaka s Realom, a klupski rekorder je Paolo Gento, koji ih ima šest.

"Bilo bi prekrasno osvojiti još jednu, no nismo o tome razgovarali u svlačionici. Idemo utakmicu po utakmicu, kao i uvijek. Nadamo se da možemo ponoviti prošlosezonski uspjeh. Spremni smo na sve što dolazi."

(eg)


Pogledajte presicu:




Tagovi

Luka ModrićLiga prvaka

Ostale Vijesti