REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

VIDEO Mo Salah se upisao u povijest, očajne Svrake opet poražene, Liverpool razmontirao Newcastle!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 01.01.24. | 22:57

Po xG-u, Liverpool je danas trebao zabiti 7.27 pogodaka pa tako Howe može biti sretan što je na golu imao sjajnog Dubravku kojem je ova utakmica vjerojatno bila jedna od najboljih u karijeri, ali je svejedno četiri puta morao vaditi loptu iz svoje mreže.

Prvu utakmicu u Premier ligi igranoj u 2024. godini nogometaši Liverpoola zaključili su 4-2 pobjedom protiv Newcastlea na svojem Anfieldu. Mohamed Salah prvo je u 22. minuti promašio kazneni udarac, da bi onda u 47. doveo Redse u vodstvo te se pritom upisao u povijesne knjige Liverpoola kao prvi igrač u povijesti kluba koji je postigao 150 pogodaka u Premier ligi. Newcastle se potom vratio u igru preko Isaka (54.), da bi onda za domaćina dva brza pogotka zabili Jones (74.) i Gakpo (78.). Na 3-2 je u 82. smanjio Botman, ali Svrake do kraja ipak nisu uspjele postići još jedan pogodak kako bi osigurali remi u ovom sjajnom ogledu, već su uspjeli još jednom kapitulirati u 85. minuti kad je s bijele točke Salah ovog puta ipak bio precizan.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo poluvrijeme teško je riječima objasniti budući da je nakon 45 minuta na semaforu bilo 0-0, s tim da je Liverpool praktički promašio četiri ili pet ogoromnih prilka za pogodak. Najveća je svakako bila ona Salahova iz 22.minute kad je promašio najstrožu kaznu, dok je na drugoj strani Burn u 36. sspio zastresti mrežu domaćina, no njegov je pogodak ipak opravdano poništen.

U prvom su dijelu nedostajali samo pogoci, ali njih nije nedostajalo u nastavku.

Salah je u 49. zabio za 1-0 nakon što mu je sve na pladnju servirao Nunez, dok je onda pet minuta kasnije Isak vratio stvari na početak nakon majstorske asistencije Gordona.

Pogodak Salaha pogledajte OVDJE (Arenasport)

Pogodak Isaka pogledajte OVDJE (Arenasport)

Liverpool je bolju igru naplatio s dva brza pogotka u razmaku od četiri minute. Prvo je poentirao Jones nakon prekrasne asistencije Salaha, da bi onda na 3-1 povisio Gakpo.

Pogodak Jonesa pogledajte OVDJE (Arenasport)

Pogodak Gakpa pogledajte OVDJE (Arenasport)

Iako su mnogi pomislili da je utakmica u tom trenutku bila riješena, Newcastle je uspio smanjiti rezultat u 82. kad je sjajno glavom Alissona matirao Botman.

Pogodak Nizozemca za 3-2 pogledajte OVDJE (Arenasport)

Ako je i postojala nada kod gostiju da mogu doći do remija, ista se ugasila u 85. minuti. Dubravka je srušio Jotu u kaznenom prostoru, loptu je na bijelu točku namjestio Salah, a Egipćanin se onda osvetio Dubravki i poslao Slovaka u jednu, a loptu u drugu stranu te na taj način postavio konačnih 4-2. Inače, ovaj kazneni udarac je dosta podijelio otočku javnost, a svoje mišljenje dala su nekoć dva velika igrača Alana Sherera i Iana Wrighta koji su osudili potez Jote i njegovo prenaglašeno bacanje, pogotovo kad je sam mogao završiti akciju i upisati se u listu strijelaca...

Pogodak Salaha za konačnih 4-2 pogledajte OVDJE (Arenasport)

Ljubitelji Premier lige nisu mogli ni poželjeti bolju utakmicu na otvaranju 2024. Godine, dok se kriza Newcastlea, uzrokovana brojnim ozljedama, još malo produbila te je ovo za momčad Eddieja Howa ovo bio sedmi poraz u posljednjih osam utakmica.

(I.A.S.)


Tagovi

LiverpoolNewcastleNewcastle UnitedPremier ligaMohamed Salah

Ostale Vijesti