Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VIDEO Mladi Vatreni vodili 3-0 pa na kraju jedva obranili pobjedu, Farani zabili praktički svaki put kad su prešli centar!

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 12.09.23. | 20:59

Dragan Skočić upisao je svoju prvu pobjedu (4-2) u službenoj utakmici na klupi mladih Vatrenih.

Kad je Beljo zabio za 3-0 u 75.minuti, već su se spremali tekstovi kako je hrvatska U21 reprezentacije stigla do rutinske pobjede na otvaranju kvalifikacija za Euro U21. No, u samoj završnici domaćini su zabili dva pogotka, voda je došla do grla, ali mladi Vatreni su na kraju ipak uspjeli izdržati te su u ovoj prilično ludoj utakmici u Klaksvíku uspjeli doći do važne pobjede. Svakako teže od očekivanog, ali mladi Vatreni su si sve sami krivi. Iz naoko mirne utakmice napravili su pravu dramu, ali budući da bodove nose nazad u Lijepu našu, ipak nisu skupo platili svoj ‘lako ćemo’ pristup. Na kraju, 4-2 za mlade Vatrene zvuči dobro, ali uzbuđenja na ovoj utakmici nipošto nije nedostajalo.

U petoj minuti je hrvatska U21 reprezentacija prvi put zaprijetila. Skraćeni korner izveo je Domagoj Bukvić, koji je danas pokazao da može pokriti i poziciju desnog beka, a njegov ubačaj stigao je ravno na glavu Tikvića koji je s pet metara, ali iz teške situacije budući da mu je vratar Ovčjih otoka bio ‘u bloku’, tukao glavom preko gola.

No, ta prilika Tikvića nije bila ni izbliza dobra kao ona Samuelsena iz 16. minute. Sjajnu dubinsku lotpu odigrao je Nielsen iza leđa Katinića, Samuelsen je izbio u mat situaciju, ali je tukao tek koji centimetar pored gola.

Nepisano nogometno pravilo kaže ‘ne zabiješ – dobiješ’, a reprezentativce Ovčjih otoka je kazna za promašaj iz 16.minute sustigla već u sljedećem napadu. Bila je to brza kombinacija gostiju, na kraju je Lisica uputio ubačaj s desne strane, Šimić je školski utrčao ispred svojeg čuvara pa onda s kojih 10-ak metara nogom svladao domaćeg čuvara mreže – 0-1

Uslijedilo je manje zatišje zbog čega smo prvu sljedeću priliku vidjeli tek u 31.minuti. Bukvić je otišao naprijed, njegova leđa ostao je čuvati Lisica, a krilni napadač Osijeka se s desne strane okomito sjurio prema sredini, putem je nanizao dva domaća igrača pa oprobao svoj udarac s 20-ak metara, ali njegov pokušaj otišao je malo pored gola. Dvije minute kasnije tukao je Hodža s 25 matara, ali njegov pokušaj desnicom otišao je visoko preko gola.

Ali, ono što nije uspio svojom jačom nogom s 25 metara, uspio je slabijom lijevom s 20 metara kojih 10-ak minuta kasnije. Preciznije, igrala se 44. minuta, Hodža se je sada imao nešto više vremena budući da su Farani kasnili u blok, a veznjak Rijeke sjajno je pogodio gornji desni kut gola kojeg brani Petersen - 0-2

Do kraja prvih 45 minuta ništa se značajnije nije dogodilo pa su tako mladi Vatreni s lijepom prednošću otišli na predah.

Na prvu pravu priliku u nastavku čekali smo svega četiri minute. Na prvu, djelovalo je kako je Šimić izborio kazneni udarac i kako će Poulsen dobiti izravni crveni karton, ali glavni arbitar prosudio je kako branič Ovčjih otoka nije udario kopačkom u glavu hrvatskog napadača koji je prilikom te sporne situacije bio na svega par metara od gola domaćina.

Farani u tim trenucima nisu imali ideju kako zaprijetiti golu kojeg je čuvao kapetan Nikola Čavlina. Svi oni koji su morali ocijeniti njegov nastup u prvih 78 minuta siguno su kraj imena jedinice Lokomotive stavili samo crticu budući da se na prste jedne ruke može nabrojati koliko je puta talentirani hrvatski vratar morao biti u fazi pripravnosti. Ali, u završnici se puno toga promijenilo…

U 69.minuti je danas raspoloženi Veldin Hodža još jednom snažno odapeo iz daljine, ali ovog puta je Petersen, uz manje probleme, ipak uspio ukrotiti pokušaj veznjaka Rijeke.

Ako je postojala neka nada kod domaćina, iako ne znamo na čemu bi se ona temeljila, ista je nestala u 75.minuti kad je Beljo postavio konačan rezultat. Pokušao je napadač Augsburga, koji se danas često spuštao na mjesto polušpice, odigrati dodavanje prema Šimiću, ali obrana Farana to je presjekla. No, Beljo je nastavio svoju kretnju po odigranoj lopti te je praktički odigrao dvostruko proigravanje s domaćom obranom nakon čega je s 10-ak metara rutinski zabio za 3-0 vodstvo Hrvatske.

Gosti su do svojeg prvog pogotka došli tri minute kasnije. Pogriješila je obrana Hrvatske, Čavlina i Hodža nisu se razumijeli te je na kraju Dahl-Olsen prihvatio poklon hrvatskog vratara pa mirno zabio za 1-3. U 85. minuti je voda do došla grla mladih Vatrenih budući da je Dahl-Olsen još jednom zabio, ovog puta nakon slabe intervencije Solde, ali onda je u samoj završnici utakmice, kad su domaćini bacilli sve karte u napad, konačni rezultat postavio Marin Ljubičić koji je sjajno reagirao na asistenciju Hodže te je izborniku Skočiću, koji ga prije par mjeseci nije poveo na Euro U21 u Rumunjsku i Gruziju, osigurao prvu pobjedu na klupi reprezentacije - 2-4

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Max Sport)


Ovčji otoci U21 – Hrvatska U21 2-4

Strijelci: 0-1 Šimić (17., Lisica), 0-2 Hodža (44.), 0-3 Beljo (75.), 1-3 Dahl-Olsen (78.), 2-3 Dahl-Olsen (85.), 2-4 Ljubičić (90+2., Hodža)

Stadion: við Djúpumýr, gledatelja: 500.

Glavni sudac: Jérémy Muller, pomoćnici: Claude Ries i Rafael Morim, četvrti sudac: Cédric Biever (svi Luksemburg).

Žuti kartoni: Nielsen (Ovčji otoci), Perković (Hrvatska

Crveni kartoni: /

Ovčji otoci (5-4-1): APetersen - Brunni (27. Poulsen), Oregaard (46. Sorensen), Johannesen, Rusborg (76. Dahl-Olsen), Dam - Bardjarson, B. Petersen, Mneney, Samuelsen - J. Nielsen.

Hrvatska (4-4-2): Čavlina – Bukvić, Katinić, Tikvić, Perković (81. Ljubičić) – Lisica (72. Soldo), Sigur, Hodža, Biuk – Šimić (81. Vidović), Beljo (81. Ivanović)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska U21Veldin HodžaRoko ŠimićDion Drena BeljoMarin LjubičićDragan Skočić

Ostale Vijesti