(VIDEO) Viole pokazale da se ipak može: Sada znaju za nas!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.10.14. | 10:55

Nogometaši Maribora ne prestaju oduševljavati u Ligi prvaka.

Nakon što su 'Viole' senzacionalno uhvatile skupinu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, na startu iznenađujuće otkinule bod Sportingu, odigravši 1:1 u Ljudskom vrtu, istim su rezultatom Slovenci jučer okončali dvoboj u Gelsenkirchenu.

Goste je u vodstvo protiv Schalkea, nakon sjajne akcije, doveo 22-godišnji slovenski reprezentativac Damjan Bohar u 37. minuti i postao bi pravi heroj Slovenaca da domaćini nisu uspjeli izjednačiti zahvaljujući Klaas-Janu Huntelaaru u 56. minuti.

„Ostaje gorak okus jer smo vodili 1:0 i onda primili pogodak, ali zbog svoje pogreške. Ipak, moram reći da smo odigrali sjajnu utakmicu. Zbilja smo dali sve od sebe i moramo biti zadovoljni s bodom protiv ovakvog protivnika“.

Nogometaši Schalkea su uoči utakmice priznali kako ne znaju previše o protivniku, a iznenadio ih je otpor Slovenaca.

Sada znaju za nas“, poručio je ipak junak slovenskog prvaka, koji je lijepo završio školsku akciju za vodstvo, a na kraju se pokazalo, i vrlo vrijedan bod.


„Sudjelovala je cijela momčad, od golmana do napadača. Svi su povukli svoje suigrače za sobom, ostao sam sam, Mitja Viler me pogodio i zabio sam“, rekao je Bohar.

Zadovoljan je bio i trener Maribora.

„Moji prvi dojmovi su da smo mogli izvući i još više iz ove utakmice, ali vrlo smo zadovoljni s bodom. Dobro smo igrali i bod je jako dobar rezultat za nas“, rekao je Ante Šimundža.

„Nogomet je uvijek uzbudljiv, ali je istina da smo zbog naše pogreške primili gol“.

Iako je sada jasno da je Maribor povećao šanse i nade za prolaz među 16 najboljih, slovenski stručnjak spušta loptu na zemlju.

„I prije početka grupne faze natjecanja smo naglasili kako idemo utakmicu po utakmicu.  Naravno da želimo doći i do pobjede, ali je prerano govoriti o šansama koje imamo“, istaknuo je Šimundža.

I nakon sinoćnje utakmice, Mariborčani mogu biti vrlo zadovoljni. Jer malo tko je vjerovao da igrači Ante Šimundže mogu prirediti novo iznenađenje i nakon dva kola u grupi G, u uglednom društvu sa Chelseajem, Schalkeom i Sportingom, imati na kontu već dva boda.

A najjeftinija su momčad Lige prvaka, s najmanjim proračunom i stadionom s najskromnijim kapacitetom. Sve to nije zaustavilo 'Viole' do povijesnog uspjeha i plasmana grupnu fazu Lige prvaka, u kojoj su sada daleko premašili očekivanja i pokazali da neće biti samo 'kanta za napucavanje'.

Dinamo, s dvostruko većim proračunom od Maribora i pet puta skupljom momačadi, može se samo sakriti i tješiti Europskom ligom i nadati se da će imati čim više uspjeha poput onog furioznog protiv Astre...

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Damjan BoharLiga prvakaSchalkeMaribor

Ostale Vijesti