VIDEO: Mandžukić zabio za Juve, Kalinić za Fiorentinu ali i promašio penal

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 24.04.16. | 22:48

Mario Mandžukić došao je do 10. prvenstvenog gola, a Kalinić do 12.

Utakmice između Fiorentine i Juventusa uvijek nude dosta naboja i uzbuđenja, a večerašnji derbi obilježili su hrvatski napadači.

Da je Fiorentina igru poput večerašnje pružala u prethodnim kolima, ne bi pali na 5. mjesto Serie A. Dobro su domaćini igrali većim dijelom utakmice, ali je Juventus ipak došao do pobjede i do velikih 12 bodova razlike u odnosu na Napoli. Pehar je praktično već podignut.

Hrvatski izbornik Ante Čačić može biti zadovoljan ovom utakmicom. U početnim postavama imali smo tri igrača – za Fiorentinu su igrali Milan Badelj i Nikola Kalinić, a za Juventus Mario Mandžukić. Oba napadača su zabili golove.

Prvi je na scenu stupio Mandžukić. U 39. minuti je 'Stara dama' odigrala sjajnu akciju u tri poteza – Khedira je ubacio s desne strane, glavom je spustio Pogba, a Mandžukić snažnim udarcem iz prve, bez da je lopta dirnula travnjak, probušio domaćeg igrača Tatarusanua.

Da bi utakmica u potpunosti bila u znaku hrvatskih napadača pobrinuo se Nikola Kalinić koji je u u 81. minuti izjednačio rezultat. No, samo dvije minute kasnije Morata je vratio Juventus u vodstvo, a priliku da svojoj momčadi ipak donese bod propustio je Kalinić u samoj završnici utakmice kada mu je Buffon obranio udarac s 11 metara.

Serie A, 35. kolo:

Fiorentina – Juventus 1:2 (Kalinić 81'/Mandžukić 39', Morata 83')

(Foto: Action Images)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tagovi

Nikola KalinićPaul PogbaSami KhediraMario Mandžukić

Ostale Vijesti