REUTERS/Louisa Gouliamaki
REUTERS/Louisa Gouliamaki

VIDEO Maccabi Tel Aviv šokirao Olympiacos u Pireju, ‘nula’ Ajaxa i Ville, Fener razbio Union SG, Viole pogotkom u 90+5. preokrenule Maccabi Haifu

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 07.03.24. | 23:00

Efikasna večer u Konferencijskoj ligi

U Konferencijskoj ligi nas ovog četvrtka očekuje osam ogleda, s tim da su prve četiri utakmice već odigrane. I iznenađenja nisu izostala!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nogomtaši Maccabi Tel Aviva šokirali su favorizirani Olympiacos te su na prepunom Georgios Karaiskakis stadionu došli do ogromne 4-1 pobjede!

Gosti su već nakon devet minuta imali 2-0, zabijali su Zahavi (4.) i Sahar (9.), da bi onda u 13. domaćinu nadu vratio El Kaabi. Taj pogodak nije bio dodatni vjetar u leđa domaćinu, a gosti su svoju bolju predstavu nako točno pola sata igre okrunili novim pogotkom. Ponovno je precizan bio vremešni Eran Zahavi koji je pravi dokaz kako su godine samo broj. Kapetan Maccabi Tel Aviva u drugom dijelu sezone nije briljirao, prvi pogodak u 2024. zabio je u prošlom kolu protiv Maccabija Petach Tikve, ali sada je, kad je najviše trebalo, još jednom pokazao kako je pravi majstor zanata.

U drugom dijelu domaćin se još više otvorio, pokušali su podići svoju posljednju liniju, a kako nisu uspjevali poentirati, gosti su jednu njihovu neporeznost kaznili u 74.minuti i tako praktički čekirali kartu za četvrtfinale. Pogodak za 4-1 u zabio je Dor Peretz.

Kako je Maccabi u gostima svladao Olympiacos pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Na papiru, najzanimljiviji ogled u ranijem terminu bio je sudar Ajaxa i Aston Ville, a iako te dvije momčadi često završavaju svoje utakmice s tri, četiri i više pogodaka, ovog puta su mreže na Amsterdam Areni mirovale.

Josip Šutalo zbog suspenzije nije mogao igrati za Kopljanike, ali je zato Borna Sosa na visokoj razini odradio svih 90 minuta. Jakov Medić nije ulazio u igru.

Aston Villa odigrala je vrlo slabo, domaćin je usprkos svim silnim izostancima imao nekoliko konkretnih prilika za postići pogodak, ali najbolji vratar SP-a u Kataru, Emi Martinez, još jednom je bio sjajan. Prvo ime susreta bio je Ajaxov Jorrel Hato koji je briljirao u nekoliko navrata u obrani, a dosta je kombinirao i s Bornom Sosom po lijevoj strani (Hato je igrao lijevog stopera, Sosa lijevog wing-backa) u fazi napada.

Molde je pak pogotkom u 90+2.minuti uspio doći do 2-1 pobjede protiv Club Bruggea. Junak domaćina bio je 31-godišnji norveški napadač Fredrik Gulbrandsen koji se ljetos vratio u Molde iz Adane, a prethodno je još branio boje Basaksehira, Red Bull Salzburga i New York Red Bullsa.

Club Brugge je stvorio podosta konkretnih prilika na utakmici, a jedini koji je uspio pronaći put do mreže bio je De Cuyper u 84. minuti s bijele točke. Domaćina je u vodstvo doveo Stenevik u 43. minuti, a na kraju su pobjedu ovjerili tek u samoj završnici ogleda.

Sve pogotke s utakmice Molde – Club Brugge pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Spomenimo i kako je Lille s rutinskih 3-0 svladao Sturm Graz u prvoj utakmici igranoj u Austriji. Za goste su zabijali David (28., 51.) i Zhegrova (71.), dok je najbolju priliku kod domaćina zapucao Szymon Wlodarczyk u 80.minuti.

Sturm je u ovaj ogled ušao prepun samopouzdanja budući da su u posljednje tri utakmice upisali tri pobjede bez primljenog pogotka, ali Lille je u ovom trenutku ipak neka druga dimenzija za njih..

Pobjedu Lillea protiv Sturm Graza u Austriji pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Fenerbahce se na kraju poigrao s Royale Union SG kojeg je u gostima svladao s uvjerljivih 3-0! Dominik Livaković bio je sjajan na golu turskog giganta, upisao je nekoliko vrhunskih obrana, a baš su one dodatno motivirale njegove suigrače koji su na kraju riješili pitanje prolaska u četvrtfinale praktički i prije samog uzvrata.

Batshuayi je u 20. doveo goste u vodstvo, da bi onda Fener potopio sve nade Belgijaca s dva pogotka u samoj završnici. Igrala se 84. minuta kad je na dodavanje Džeke poentirao Oosterwolde, da bi onda u sudačkoj nadoknadi s bijele točke precizan bio Tadić i tako potpisao konačan rezultat.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Maccabi Haifa i Fiorentina odigrali su jednu nevjerojatnu utakmicu u kojoj je na kraju Fiorentina došla do pobjede duboko u sudačkoj nadoknadi. Konačan rezultat bio je 4-3 za Viole, a gosti su do slavlja došli u 90+5. minuti kad je precizan bio Barak.

Domaćin je gubio, ali su potom uspio preokrenuti i na predah otići s vodstvom 2-1. U nastavku je Fiorentina došla do 2-2, Maccabi je potom ponovno poveo, da bi onda Viole do 3-3 došle u 73. minuti. Ključan trenutak utakmice dogodio se u 80. minuti kad je Show dobio crveni karton, što je na kraju skupo koštalo domaćina budući da je Barak u 90+5. minuti gostima osigurao veliku pobjedu.

Svih 90 minuta je za domaći sastav odradio i Lorenco Šimić, nekadašnji branič Hajduka i Rijeke.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

(I.A.S.)


Tagovi

Konferencijska ligaMoldeMaccabi Tel AvivAjaxLille

Ostale Vijesti