REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

VIDEO Lyon izborio četvrtfinale Kupa, Ćaleta-Car nastupio, Lovren ostao na klupi

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.02.24. | 23:10

Lyon se pridružio Rennesu koji je u utorak na gostovanju deklasirao Sochaux sa 6-1

Nogometaši Lyona izborili su plasman u četvrtfinale francuskog Kupa nakon što su u susretu osmine finala porazili Lille sa 2-1.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Domaćin je poveo u 40. minuti golom Emmanuela Orbana na asistenciju Mathisa Cherkija (OVDJE). Upravo je Cherki u 47. minuti povisio na 2-0 (OVDJE), da bi šest minuta kasnije smanjio Alexandro. (OVDJE) Za Lyon je cijeli susret igrao hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car, dok Dejan Lovren nije nastupio. Lyon se pridružio Rennesu koji je u utorak na gostovanju deklasirao Sochaux sa 6-1.

Nogometaši četvrtoligaša Le Puy Foot 43 Auvergnea priredili su podvig plasiravši se u četvrtfinale francuskog Kupa nakon što su u susretu osmine finala pobijedili drugoligaša Laval sa 2-1. Plasman u četvrtfinale izborili su i PSG, Lyon, Nica, Strasbourg, te Valenciennes. U utorak se među osam najboljih plasirao i Rennes, a posljednjeg putnika doznat ćemo u četvrtak kada se sastaju trećeligaš Rouen i Monaco.

Le Puy Foot 43 Auvergne je prvi put u povijesti dogurao do četvrtfinala, a junak susreta bio je Jules Meyer koji je zabio oba gola za domaćine, pri čemu odlučujući iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi. Za goste je strijelac bio Tchokounte u 85. minuti. Utakmica je igrana na stadion Charles-Massot pred gotovo 5.000 gledatelja koji su razgrabili ulaznice za ovaj ogled.

PSG je igrao protiv Bresta, koji se trenutačno nalazi na trećem mjestu Le Championnata. Ova dva kluba su nedavno u prvenstvu odigrala 2-2, no ovoga puta nije bilo novog iznenađenja. Parižani su poveli 2-0 golovima Mbappea (34) i Danila Pereire (37). Tračak nade gostima donio je Mounie u 65. minuti, no četiri minute kasnije Brest je ostao s igračem manje nakon što je isključen Brasier zbog oštrog prekršaja nad Mbappeom. PSG je priču zaključio golom Goncala Ramosa u sudačkoj nadoknadi.

Nica je lako pobijedila u Montpellieru sa 4-1, a dalje idu i Strasbourg, te Valenciennes.

U utorak je Rennes na gostovanju deklasirao Sochaux sa 6-1, a u posljednjem susretu u četvrtak će igrati Rouen i Monaco.

(Hina)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

LyonDuje Ćaleta-Car

Ostale Vijesti