VIDEO: Leicester predstavom nalik prošlosezonskoj potopio Liverpool i

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 27.02.17. | 22:50

Leicester je svladao Liverpool rezultatom 3:1.

Glavno pitanje nakon šokantnog otkaza Claudiju Ranieriju bilo je kakva će biti reakcija samih igrača Leicestera. Mnogi su skloni teoriji u kojoj su igrači uvelike kumovali njegovom otkazu, a nakon što su igrači to poprilično škrto odbacili, večerašnja predstava protiv Liverpoola vjerojatno će dodatno rasplamsati te špekulacije.

Leicester je nadigrao Liverpool u utakmici s podosta grešaka, gdje je u suštini Leicester uvelike zaigrao principom kojim su lani devastirali protivnike. Nije mudrost znati da Liverpool ima poteškoća na postavljene obrane, a Leicester je stajao duboko i vrebao svoju prigodu, slično kao protiv Seville prošlog tjedna.

Ipak, nije dovoljno samo uspješno implementirati već „prožvakan“ sustav, već su Lisice djelovale motivirano, angažirano i spremno dokazati da nisu toliki beznadni slučajevi kakvim ih se ove sezone želi prikazati. Od starta su zatvorili prilaze ponajprije Coutinhu, Firminu, Maneu i Lallani, dok je Kloppu glavobolju zadavala i situacija u zadnjoj liniji, gdje je Lucas Leiva imao velikih problema čuvajući večeras vrlo raspoloženog Jamieja Vardyja.

Leicester je rano kapitalizirao inicijativu; u 28. minuti Albrighton je jednim pasom s centra poslao Vardyja u prigodu koju ovaj ne propušta. Previše je prostora dobio Vardy upravo pred Lucasom, te u 1 na 1 situaciji pogađa pored Mignoleta za 1:0.

Nije dugo trebalo da Lisice podebljaju vodstvo kraj konfuzne obrane Liverpoola. Previše prepadnuti fizičke i visinske prednosti u prekidima Liverpoolovi su se igrači natiskali u petercu nakon što su je u teren iz auta poslali igrači Leicestera, a lopta je očišćena samo do Drinkwatera koji sjajnim poluvolejem s više od dvadeset metara pogađa mrežu šokiranog Liverpoola za 2:0 u 39. minuti. Rezultat je to s kojim se išlo i na odmor.

Nije se mnogo situacija promijenila ni u drugom dijelu, Leicester je krenuo istim tempom i s istim pristupom, ostavljajući suviše malo prostora Liverpoolu za kombinatoriku. Igrala se 60. minuta kada su izigrali obranu Liverpoola, Fuchs je došao do prostora za centaršut, a Vardy se naklonio glavom između Lucasa i Emrea Cana za velikih 3:0 i  ekstazu na King Power stadionu! Inače, večeras su navijači Lisica odali počast Ranieriju putem osvjetljavanja zaslona svojih mobitela, maski s njegovim likom i skandiranja njegovog imena; svakako lijepa gesta.

Cinici će reći da je upravo njegovim spominjanjem Leicester posustao u tempu, dok je Liverpool krenuo na sve ili ništa. Isplatio im se taj pristup u 68. minuti, kada je Coutinho pronašao prostor za udarac i  lijepo plasirao loptu iza Schmeichela za konačnih 3:1.

Utakmica je ovo koja je uvelike podsjećala na onu u kojoj je Leicester ranije ove sezone uvjerljivo svladao Manchester City, također kod kuće. Nasušno im je trebala pobjeda, ne samo zbog bijega od ovih pratitelja s dna ljestvice koji su im i dalje na dva boda, već i zbog momentuma koji im treba za mirno privođenje turbulentne sezone kraju. Ovo je  s druge strane jedna od najslabijih predstava Kloppovog Liverpoola ove sezone; pozicije koje vode u Ligu prvaka nisu daleko, dapače, ali previše je oscilacija u posljednje vrijeme da bi bili sigurni da će u njoj Liverpool i završiti.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Jamie Vardy

Ostale Vijesti