REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

VIDEO Laporta se rasplakao pred medijima s Xavijem: “Promjena mišljenja je znak mudrosti”

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.04.24. | 17:22

Odluku da ostane trener Bareclone Xavi je donio tri dana poslije poraza u velikom derbiju od Real Madrida 2-3

Trener nogometaša Barcelone Xavi Hernandez rekao je da je odustao od odluke da napusti klub na ljeto, pošto su ga igrači boljim igrama uvjerili da ima pobjedničku momčad, unatoč tome što će sezonu završiti bez trofeja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Mnogi ljudi, uključujući moje igrače, natjerali su me da vidim da ovo nije gotovo”, rekao je Xavi na konferenciji za novinare u četvrtak, dan nakon što je postigao dogovor s čelnicima Barcelone da promijeni odluku. U siječnju je najavio da će napustiti klub na kraju sezone, ali je ipak odlučio ostati do kraja ugovora, koji ističe u lipnju 2025. godine.

Nekadašnji igrač Barcelone rekao je da je bolja igra njegove momčadi bila ključna, kao i osjećaj da ima snage nastaviti. Bivši španjolski reprezentativac naveo je da je uvijek na prvo mjesto stavljao dobrobit kluba i momčadi i dok je prije mislio da je igračima potreban novi pristup, sada misli da može biti uspješan. Xavi je negirao da se radi o novcu.

“Predsjednik kluba zna da ne bih tražio ni jedan euro da sam napustio klub prije isteka ugovora”, naglasio je.

Odluku da ostane, Xavi je donio tri dana poslije poraza u velikom derbiju od Real Madrida 2-3. Barcelona je poslije tog poraza druga na tablici sa 11 bodova zaostatka za Kraljevskim klubom, šest kola prije kraja Primere. Prošli tjedan Barcelona je eliminirana u četvrtfinalu Lige prvaka od PSG-a. Prije te eliminacije, Barcelona je nanizala 13 utakmica bez poraza, otkako je Xavi u siječnju objavio da odlazi.

“Mislim da moje vrijeme u klubu nije gotovo i vjerujem da možemo biti uspješni. Uvjeren sam u to i ova tri mjeseca su me naterala da to vidim. A budući da je promjena mišljenja znak mudrosti, odlučio sam promijeniti mišljenje”, rekao je Xavi.

Na konferencija za medije bio je, dakako, i predsjednik katalonskog velikana Joan Laporta, koji je bio posebno emotivan, nećemo sad isticati na kog nas je podsjetio iz nedavne prošlosti u našoj blizini, ali možete naslutiti. U jednom trenutku se i rasplakao dok je govorio o Xaviju pa ga zagrlio.

“Još jednom mi je potvrđeno ono u što sam i ranije bio čvrsto uvjeren, za trenera imamo nevjerojatnu osobu koja na sve druge prenosi ‘cule’ osjećaj koji svaki čovjek u Barceloni mora imati. Zrači entuzijazmom, samopouzdanjem i darežljivošću. Barcelonini navijači morali bi biti ponosni na trenera kojeg imaju”, govorio je Laporta dok mu se glas lomio od suza. (G)



Tagovi

Xavi HernandezJoan LaportaBarcelonaPrimeraLa Liga

Ostale Vijesti