REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

VIDEO Kramarić zabio petu utakmicu zaredom, ali Füllkrug i Reus gostima su osigurali sva tri boda

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.09.23. | 21:06

Hrvatski napadač 'nosi' Hoffenheim, ali danas nije mogao sam..

Šesto kolo njemačke Bundeslige u petak su na PreZero Areni otvorili Hoffenheim i Borussia Dortmund. Utakmica je završila rezultatom 3-1 za goste, s tim da je važno za naglasiti kako je jedini pogodak Hoffenheima zabio Andrej Kramarić s bijele točke u 24. minuti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

BVB je u prednost došao preko Niclasa Füllkruga (18.) koji je zabio na dodavanje Brandta, ali je samo šest minuta kasnije Hoffenheim došao do poravnanja.

Pogodak robusnog napadača BVB-a za vodstvo gostiju pogledajte OVDJE (Sportklub)

Gotovo da ne treba ni pisati tko je bio strijelac, ali za sve one manje upućene istaknut ćemo kako je riječ o Andreju Kramariću koji je sada zabio u petoj utakmici zaredom i kojem je ovo bio ukupno 121. pogodak u 260. nastupu za Hoffenheim. Zanimljivo, 32-godišnjem Zagrepčaninu ovo je bio ukupno deveti pogodak protiv BVB-a, a dosad je više zabio samo Herthi (12).

Devetki Vatrenih ovo je bio četvrti pogodak u Bundesligi ove sezone, a kako je s bijele točke zabio za poravnanje pogledajte OVDJE (Sportklub)

No, neposredno prije odlaska na predah, gosti su opet došli do vodstva.

Malen je sjajno prošao po desnoj strani nakon čega je uputio oštar centaršut u peterac domaćina. Vratar Hoffenheima je slabo regirao, nije uspio uhvatiti loptu već ju je samo kratko izbio, a na njegovu nesreću na pravom mjestu u pravo vrijeme bio je sjajni Marco Reus koji je onda s kojih šest metara zakucao loptu u mrežu za vodstvo gostiju.

Pogodak Reusa pogledajte OVDJE (Sportklub)

U nastavku je domaćin bio nešto ofanzivniji, ali nikako nisu uspjeli način kako ponovno savladati Kobela.

Nade domaćina porasle su u 71. minuti kad je Bensebaini zaradio drugi žuti karton. Branič BVB-a je prvi žuti karton zaradio četiri minute ranije.

Bacili su domaćini sve karte u napad, bili su u nekoliko navrata blizu da se vrate u igru, ali gosti su se obranili.

A onda su još u 90+5. minuti zabili za 3-1. I to kako...

Ryerson je prvo uzeo loptu Bebouu na 30 metara na svojoj polovici. Krenuo je onda Norvežanin poput brzog vlaka po lijevoj strani u kontanapad, izdržao dva napada protivnika, a onda i zadržao hladnokrvnost kad se našao u situaciji jedan na jedan s Baumannom.

Pogodak Norvežanina pogledajte OVDJE (Sportklub)

Budući da su do kraja utakmice ostale još samo dvije minute, BVB se na kraju rutinski obranio te došao do važne pobjede s kojom su, barem privremeno, preuzeli vrh Bundeslige. (ri)



Tagovi

Andrej KramarićBorussia DortmundHoffenheim

Ostale Vijesti