Reuters
Reuters

VIDEO Kramarić u 90. zabio za veliki preokret Hoffenheima, Juranović zabljiežio hattrick asistencija, pobjeda Kovača i Majera

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 26.08.23. | 17:32

Plodonosno subotnje popodne za gostujuće momčadi.

U popodnevnom terminu (15.30) odigrano je pet utakmica drugog kola njemačke Bundeslige. Union Berlin za kojeg igra Josip Juranović te Wolfsburg, za kojeg igra Lovro Majer, a vodi ga Niko Kovač, upisali su gostujuće pobjede i na taj način zadržali maksimalni učinak nakon dva kola. Posebno dobar bio je Josip Juranović koji je u 4-1 pobjedi svojeg Union Berlina kod Darmstadta zabilježio dva asista, dok je Lovro Majer igrao do 85. minute u 2-1 pobjedi njegovog Wolfsburga kod Kolna, a u 79. je zaradio i žuti karton. A gostujuću pobjedu, i to 3-2, ostvario je Hoffenheim, koji je do 77. minute gubio 0-2 protiv novopečenog prvoligaša Heidenheima, ali je u posljednjih 13 minuta stigao do preokreta. Pogodak odluke, u 90. iz kaznenog udarca, djelo je našeg Andreja Kramarića.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Heidenheim je sjajno otvorio susret protiv Hoffenheima, Jan Niklas Beste je u 26. minuti zabio je prvi, povijesni gol Heidenheima izravno iz slobodnog udarca, nakon što je 10 minuta ranije promašio jedanaesterac. Beste je u 58. izveo korner, a najviši u skoku bio je Marvin Pieringer koji glavom poentira za 2-0 vodstvo debitanta. No, iskusniji Hoffenheim uspio se vratiti u posljednjih 13 minuta utakmice. Maximilian Beier u 77. poentira iz blizine za smanjenje domaćeg vodstva, a tri minute kasnije Pavel Karabeg zabija s pet metara nakon akcije u koju je sjajnim driblingom započeo naš Andrej Kramarić. Hrvatski reprezentativac u 90. minuti iskoristio je kazneni udarac kojeg je izborio Beier. Naš je napadač morao dva puta izvoditi kazneni udarac, nakon što je prvi put prevario domaćeg vratara sudac je poništio pogodak jer nije dao znak za izvođenje. Ipak, Kramarić je ostao priseban i drugi put ponovno zatresao mrežu.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE (SportKlub).

Impresivnu utakmicu odigrali su bekovi Union Berlina Josip Juranović i Robin Gosens. Donedavni igrač milanskog Intera u 4. minuti zabio je na dodavanje Laidounija, a u 34. pogodio je na dodavanje Josipa Juranovića iz slobodnog udarca, a pet minuta potom je izveo korer, lopta se od hrvatskog stopera u redovima Darmstadta Mateja Maglice odbila na glavu Behrensa za 3-1, da bi u 65. minuti Juranović opet iz kornera naciljao glavu svog suigrača Doekhija za konačnih 4-1.. Ono što je zanimljivo, Union je stigao do uvjerljive pobjede iako je od 21. minute utakmice igrao bez isključenog Brendana Aaronsona koji je u kratkom periodu zaradio dva žuta kartona. Jedini pogodak za Darmstadt zabio je Mehlem u 24., za 1-1, a treći gol za Berlinčane zabio je Behrens u 39.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE (SportKlub).

Lovro Majer igrao je do 85. minute za Wolfsburg, kojega vodi hrvatski stručnjak Niko Kovač, te je bio začetnik akcije za izjednačujući pogodak u 2-1 (0-0) pobjedi na gostovanju kod Koelna. Domaće je u vodstvo doveo Waldschmidt (55), no sedam minuta kasnije Majer je proigrao Svanberga koji je dodao Windu (62), a ovaj je uspio pogoditi za izjednačenje. Upravo je Wind (72) svojim drugim golom osigurao i pobjedu Wolfsburgu.

Borussia Dortmund remizirala je kod Bochuma 1-1 (Stoger 13. / Malen 56.), a jedinu domaću pobjedu zabilježio je Freiburg i to golom Maximiliana Philippa u 96. minuti utakmice protiv Werdera. Danas je na rasporedu još jedna utakmica na koju se uživo možete kladiti ovdje:



Tagovi

BundesligaWolfsburgNiko KovačLovro MajerJosip JuranovićUnion BerlinAndrej KramarićHoffenheim

Ostale Vijesti