Reuters
Reuters

VIDEO Kraljevi na brutalan način skinuti s trona: Za novu krunidbu bore se Manchester City i Inter

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 17.05.23. | 22:46

Manchester City u svim segmentima igre nadigrao je Real Madrid, pobijedio ga s 4-0 i drugi put u svojoj povijesti igrat će finale Lige prvaka.

U finalu Lige prvaka 10. lipnja u Istanbulu igrat će Inter i Manchester City koji je večeras na svojem Etihadu 'razmontirao' Real Madrid i s 4-0 pobjedom (ukupnih 5-1) izborio svoje drugo finale Lige prvaka, prvo nakon 2021. kada je momčad Pepa Guardiole izgubila od Tottenhama s 0-1. Potopljeni Real Madrid, aktualni prvak Europe, oprašta se od europskog nogometa za ovu sezonu i okreće se nastavku prvenstva Španjolske u kojem se bori za drugo mjesto.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Manchester City na korak do pobjede stigao je već u prvom dijelu u kojem je limitirao Real Madrid na jedan udarac na gol, a na odmor je mogao otići i s većom prednosti od 2-0. Sve je bilo riješeno u 76. kada je Eder Militao zabio autogol, a konačni rezultat djelo je Juliana Alvareza u sudačkoj nadoknadi.

Luka Modrić igrao je do 63. minute. SofaSocre dao mu je ocjenu 6.6. Imao je 29 od 38 točnih dodavanja (76 posto), nije uputio niti jedan udarac na Edersonov gol te nije zabilježio niti jedno ključno dodavanje. Ukupno je dobio jedan od dva duela u kojima se našao.

Joseph Guardiola odlučio se na identičan sastav kao i u prvoj utakmici, a Carlo Ancelotti napravio je samo jednu zamjenu. Na stoperskoj poziciji umjesto Antonija Rüdigera krenuo je Eder Militao.

No, ta ‘rošada’ nije pomogla Madriđanima. Dapače. Prvo poluvrijeme prošlo je u apsolutnoj dominaciji Manchester Cityja koji je posjedom lopte i ritmom potpuno neutralizirao aktualnog prvaka Europe. Brzim dodavanjima Građani su stalno mijenjali strane, i bilo je pitanje vremena kada će zabiti gol.

Poseban ‘nered’ u obrani Real Madrida radili su Cityjevi krilni ofenzivci Jack Grealish i Bernardo Silva, a najopasniji Građanin bio je, ne biste vjerovali, Erling Haaland, koji je već u 7. minuti zaobišao Thibauta Courtoisa, ali se iz teške pozicije odlučio na dodavanje. Šest minuta kasnije Haaland puca nakon ubačaja Grealisha, ali Courtois brani. Prvi put.

Uslijedili su novi pokušaji domaće momčadi, a u 21. vidjeli smo pravu bravuru belgijskog vratara koji sjajnom intervencijom sprječava čisti pogodak nakon udarca glavom Haalanda.

Gol je visio u zraku, a onda je i pao. U 23. minuti domaćini su izigrali obranu Los Blancosa, lopta je stigla do Bernarda Silve koji je iz blizine zakucava iza leđa Courtoisa.

Madriđani su potom malo umrtvili igru, a prvi i jedini pokušaj u prvom dijelu imali su u 35. kada je Toni Kroos odapeo s oko 25 metara i uzdrmao gredu domaćeg gola. Umjesto izjednačenja, City je udvostručio prednost. Dvije minute kasnije Građani su probili desnu stranu gostujuće obrane, pucao je Ilkay Gündogan, a lopta se od bloka odbila na glavu Silve koji drugi put pogađa mrežu. Manchester City je poveo 2-0!

Koliko je Manchester City bio bolji u prvom dijelu potvrđuje službena statistika. Građani su imali 13 udaraca na gol, a Real Madrid samo jedan. Lopta je više od 70 posto vremena bila u nogama domaćina. City je u prvom dijelu imao 43 napada, a Real Madrid – 40 manje!

Carlo Ancelotti očito je očitao bukvicu svojim igračima na odmoru budući da su Madriđani u nastavak ušli puno bolji. Prvi je zaprijetio David Alaba iz slobodnog udarca, ali Ederson je loptu izbacio u korner. Real Madrid je u nastavku utakmice puno više držao loptu u svojim nogama, no City se strpljivo branio i nije dozvolio Građanima ni milimetar prostora. Dapače, u 74. minuti Gündogan je petom izbacio Haalanda u novu šansu, ali je Courtois i treći put izašao kao pobjednik.

Tri minute kasnije sve je bilo riješeno. Kevin De Bruyne izveo je slobodni udarac, Manuel Akanji je pucao, a Militao skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Karim Benzema i Marco Asensio u završnici dvoboja pronašli su se u šansi, ali Real Madrid nije uspio zabiti niti počasni pogodak. Građani su grogirane Madriđane matirali u sudačkoj nadoknadi nakon lijepe akcije Guardiolinih zamjena asistenta Fodena i strijelca Alvareza,

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE.

Europskog prvaka dobit ćemo 10. lipnja u Istanbulu. Inter četvrti put ili Manchester City prvi.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

MANCHESTER CITY - REAL MADRID 3:0

Stadion: Etihad, Manchester

Strijelci: 1-0 Silva (23', De Bruyne), 2-0 Silva (38'), 3-0 Militao - ag (76', Akanji), 4-0 Alvarez (91., Foden)

Gledatelja:

Žuti kartoni: Dias 50. (Man. City)/ Carvajal 55. (Real Madrid)

Crveni kartoni:

MANCHESTER CITY (3-2-4-1): Ederson - Walker, Dias, Akanji - Stones, Rodri - B. Silva, De Bruyne (od 84. Foden), Gündogan (od 79. Mahrez), Grealish - Haaland (od 89. Alvarez)

REAL MADRID (4-3-3): Courtois - Carvajal (od 80. Vazquez), Militao, Alaba, Camavinga (od 80. Tchouameni) - Valverde, Kroos (od 70. Asensio), Modrić (od 63. Rüdiger) - Rodrygo (od 80. Ceballos), Benzema, Vinicius



Tagovi

Liga prvakaReal MadridManchester CityLuka Modrić

Ostale Vijesti