REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

VIDEO Kraljevi Lige prvaka opet djeluju nepobjedivo! Vinicius se igrao, Benzema i Asensio zabijali

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 12.04.23. | 23:00

Aktualni prvak Europe napravio je velik korak ka prolasku u polufinale.

Jedna od najmoćnijih nogometnih dinastija u povijesti ponovno je pokazala svoju neumoljivost u nokaut fazi Lige prvaka. Nakon što su deklasirali Liverpool u osmini finala, Real Madrid je na najboljem putu da iz natjecanja izbaci i Chelsea nakon sigurne pobjede od 2:0. Bila je to tipična europska utakmica Kraljevskog kluba, koji preživi sve pokušaje protivnika i potom najmanju pogrešku nemilosrdno naplati. Londončani su večeras platili skup ceh i sa Santiago Bernabeua odlaze s velikim zaostatkom i s pregršt upitnika za uzvrat na Stamford Bridgeu.

Već u 2. minuti fantastična prilika za Joao Felixa. Domaćin je uhvaćen na spavanju i N'Golo Kante je Portugalca gurnuo u mat poziciju, sjurio se s centra sam prema vratima Madriđana, no bio je vrlo spor s loptom i Eder Militao ga je stigao stjerati u stranu, čime je otupio udarac Felixa i Thibaut Courtois je odbio u korner.

Na odgovor domaćih nismo trebali dugo čekati. U 12. minuti Karim Benzema odigrao je dupli pas s Viniciusom, pucao je s pet metara iskosa, ali Kepa Arrizabalaga dobro zatvara prvi kut.

Odličnu prigodu imao je Federico Valverde u 17. minuti. Pokupio je odbijanac na protivničkoj polovici i snažno tukao s ruba kaznenog prostora, ali preko gola. Period bolje igre Reala bio je, ujedno, nagovještaj vodećeg pogotka u 21. minuti. Ubacio je Dani Carvajal, Vinicius je pokušao spustiti loptu, ispao je udarac prema golu koji je Kepa odbio, a sve je pratio Benzema i lakoćom pospremio u nebranjenu mrežu.

Gol Benzeme za 1:0 pogledajte OVDJE. (Arenasport)

Kolosalnu šansu imao je londonski sastav za ekspresni povratak, tek minutu nakon kapitulacije. Raheem Sterling dočekao je prizeman centaršut s desne strane, solidno pucao, no reakcija Courtoisa bila je vanserijska.

Do kraja poluvremena minuta gledali smo potpunu dominaciju aktualnog prvaka Europe. Prijetili su Vinicius, Rodrygo, Alaba i Valverde, ali Kepa je zaslužio visoku ocjenu za svoju prezentaciju u prvih 45 minuta.

Treneri se u pauzi između poluvremena nisu odlučili na izmjene, tako da su s početnim snagama krenuli u drugi dio. Prvu pravu šansu u nastavku utakmice vidjeli smo već u 50. minuti. Centimetri su dijelili Luku Modrića od spektakularnog pogotka. Ponovno je Vinicius bio neuhvatljiv po lijevom krilu, njegovu povratnu loptu Benzema je primirio za kapetana Vatrenih, no njegov odmjeren udarac prohujao je pored lijevih rašlji.

Dionice Chelseaja drastično su pale u 59. minuti. Odličnu loptu odigrao je Valverde, Rodrygo se sjurio prema Kepi, a Ben Chilwell ga ruši kao zadnji igrač u obrani. Sudac François Letexier nije dvojio ni sekunde i pokazao je izravan crveni karton lijevom beku engleskog sastava. Iz slobodnog udarca zaprijetio je Alaba, no točno u Kepu.

Unatoč brojčanoj nadmoći, Real je iskusno stao na loptu. Nisu krenuli „na glavu” po drugi pogodak, već su strpljivo gradili igru i čekali svoje šanse. Prvu je lošim udarcem zapucao Eduardo Camavinga, ali druga je bila fatalna po Chelsea. Samo tri minute nakon što je ušao u igru umjesto Rodryga, lijepo je zabio Marco Asensio. Real je odigrao kratku akciju nakon kornera, Vinicuis je povratnom loptom na rubu 16-erca pronašao Asensija, koji prizemnim udarcem cilja u desni kut Kepinog gola.

Gol Asensija za 2:0 pogledajte OVDJE. (Arenasport)

Do kraja utakmice vidjeli smo po jedan zicer sa svake strane. Prvo je Benzema propustio zabiti za 3:0, dok je, s druge strane, Mason Mount u 4. minuti sudačke nadoknade propustio donijeti osjetno bolji rezultat svojoj momčadi za uzvrat, koji se za šest dana igra u Londonu.

Luka Modrić napustio je igru uz ovacije cijelog stadiona u 81. minuti, a zamijenio ga je Dani Ceballos. Drugi hrvatski reprezentativac – Mateo Kovačić – odigrao je cijelu utakmicu za poražene, a u 87. minuti zaradio je i žuti karton zbog prigovora. (I.M.)

Real Madrid – Chelsea 2:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Benzema (22.), 2:0 Asensio (74.)

Stadion: Santiago Benabeu

Glavni sudac: François Letexier

Žuti kartoni: Camavinga, Militao, Carvajal (Real Madrid), Fofana, Kovačić (Chelsea)

Crveni karton: Chilwell (59.)



Tagovi

Liga prvakaReal MadridChelseaKarim BenzemaLuka ModrićVinicius Junior

Ostale Vijesti