VIDEO: Kovač mora u kvalifikacije! Odbačeni igrač Chelseaja donio spas Werderu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.05.16. | 17:32

Eintracht ima još jednu šansu za opstanak.

Prije posljednjeg kola u Bundesligi je većina toga bila poznata – Bayern je prvak, u Ligu prvaka direktno idu Borussia Dortmund i Bayer Leverkusen, a u kvalifikacije za to natjecanje Borussia Mönchengladbach. Znalo se i da će u Europsku ligu Schalke, Mainz i Hertha, ali se danas odlučilo da će Schalke i Mainz u to natjecanje direktno, a Hertha mora u kvalifikacije. Poznato je bilo i da će Hannover sljedeće godine igrati u drugoj ligi, a Stuttgart je mogao samo izbjeći direktno ispadanje i igrati kvalifikacije za ostanak.

Jedina dvojba je bila ona tko će se od dvojca Werder – Eintracht spasiti od ispadanja bez kvalifikacija, a ta dva kluba su igrala međusobno u Bremenu. Momčad našeg Nike Kovača dobro se držala do same završnice utakmice, a onda je u 88. minuti otpisani stoper Chelseaja na posudbi u Werderu, Papy Djilobodji, zabio gol koji je Werderu donio opstanak. Pričat će se još o tom golu jer se čini kako je Pizarro, asistent za gol, bio u zaleđu.

Eintracht je imao sreće jer je Wolfsburg koncentrirano ušao u posljednju utakmicu te s 3:1 pobijedio Stutgartt. Tako će bivši hrvatski izbornik imati još jednu priliku za opstanak – u kvalifikacijama će igrati protiv Nurnberga, trećeplasirane momčadi 2. Bundeslige.

Pep Guardiola se sigurnom pobjedom oprostio od navijača Bayerna. Katalonac će Bavarce voditi još u finalu Kupa protiv Borussije iz Dortmunda, ali ta se utakmica igra na neutralnom terenu u Berlinu.

Andrej Kramarić je igrao u samom vrhu napada Hoffenheima koji je doživio žestoki poraz – na svojem terenu su izgubili4:1 od Schalkea. Danas je priliku dobio i Dario Krešić na golu Bayera. Primio je 2 gola, ali su njegovi suigrači postigli tri. Tin Jedvaj nije bio u konkurenciji za utakmicu.

Bundesliga, 34. kolo:

Augsburg – HSV 1:3 (Finnbogason 11'/Gregoritsch 36', 74', Muller 62')
Bayern – Hannover 3:1 (Lewandowski 12', Gotze 28', 54'/Sobiech 66')
Werder – Eintracht Frankfurt 1:0 (Djilobodji 88')
Darmstadt – Borussia Mönchengladbach 0:2 (Hazard 31', Kahn 63')
Borussia Dortmund – Köln 2:2 (Castro 11', Reus 75'/Modeste 27', Jojić 43')
Hoffenheim – Schalke 1:4 (Uth 41'/Huntelaar 7', Choupo-Moting 14', Sane 56', Schar 89'-ag)
Bayer Leverkusen – Ingolstadt 3:2 (Aranguiz 31', Kampl 37', Kiessling 61'/Leckie 16', Hartmann 69'-11m)
Mainz – Hertha 0:0
Wolfsburg – Stuttgart 3:1 (Arnold 11', Schurrle 29', 90+2'/Didavi 78')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Niko Kovač

Ostale Vijesti