REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

VIDEO Kopljanici u 90+2. minuti iz kaznenog udarca ispustili pobjedu protiv Almere Cityja, Tahirović u 10 minuta od junaka do tragičara

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.11.23. | 17:02

Reprezentativac BiH je prvo u 82. svoju momčad doveo u vodstvo, da bi onda u sudačkoj nadoknadi neiskusno skrivio najstrožu kaznu koju je domaćin realizirao. Kod gostiju, Šutalo je odigrao svih 90 minuta, Sosa je zamijenjen na poluvremenu, dok je Medić ostao na klupi.

Kad su početkom studenog upisali dvije vezane pobjede u Eredivisie protiv Volendama i Heernveena, mnogi su povjerovali da je kriza Ajaxa završila. No, stvari su se vratile 'u normalu' ovog tjedna. Kopljanici su prvo u četvrtak u Europskoj ligi upisali 0-2 domaći poraz od Brightona (briljirao je Fati s pogotkom i asistencijom), da bi sada u domaćem prvenstvu u 90+3. minuti ispustili pobjedu na gostovanju kod Almere Cityja. Konačan rezultat bio je 2-2, a s ovim bodom Ajax nije uspio preskočiti svojeg današnjeg protivnika na prvenstvenoj tablici koji su ostali na 11. mjestu s 13 bodova, dok je Ajax odmah iza njih s bodom, ali i utakmicom manje.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U prvom poluvremenu nije bilo bodova, da bi onda domaćina u vodstvo u 67. minuti doveo Ritmeester van de Kamp. No, minutu kasnije, Akpom je vratio stvari na početak, da bi onda u 82. minuti Tahirović okrenuo rezultat i zabio za vodstvo Ajaxa 2-1. Djelovalo je da će gosti doći do važne pobjede, ali onda je Tahirović u sudačkoj nadoknadi neoprezno skrivio najstrožu kaznu koju je Robinet na kraju pretvorio u pogodak.

Sve pogotka s utakmice pogledajte OVDJE (Sportklub)

Za Ajax je cijelu utakmicu odigrao Josip Šutalo, Borna Sosa na terenu je bio samo prvih 45 minuta, dok Jakov Medić nije ulazio u igru.

U ranijim utakmicama na današnjem rasporedu u Eredivisie je PSV s uvjerljivih 4-0 bio bolji od Zwollea na domaćem terenu, dok je Sparta s 4-1 u gostima bila bolja od Volendama.



Tagovi

AjaxEredivisieJosip ŠutaloBorna SosaJakov Medić

Ostale Vijesti