Danilo Vigo/LiveMedia / ipa-agen/IPA
Danilo Vigo/LiveMedia / ipa-agen/IPA

VIDEO Kapetan Badelj vodio Genou do pobjede, Bradarić i Bašić izgubili

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.02.24. | 22:43

Odigrane su tri utakmice 26. kola Serie A.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 26. kola talijanskog nogometnog prvenstva Genoa je kao domaćin svladala Udinese sa 2-0 (2-0).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domaći su do velike prednosti stigli pred kraj prvog poluvremena kada su u razmaku od četiri minute Retegui (36) "škaricama" i Bani (40) glavom pogađali za 2-0. Početkom nastavka Udinese je ostao i s igračem manje pa je ostatak utakmice bio formalnost.

Bivši hrvatski reprezentativni veznjak Milan Badelj igrao je kao kapetan za Genou do 87. minute.

Golove pogledajte OVDJE (ArenaSport).

Genoa je 12. na ljestvici sa 33 boda, dok je Udinese 15. sa 23.

Nogometaši Monze u susretu su 26. kola talijanskog prvenstva kao gosti svladali Salernitanu sa 2-0 (0-0).

Sve bitno dogodilo se u posljednjih 15-ak minuta susreta, u 77. Tchaouna nije uspio iz dva pokušaja iz odličnih pozicija dovesti domaće u vodstvo, a kazna za te promašaje bila je ekspresna. Odmah u sljedećoj minuti Maldini (78) je realizirao odličnu akciju gostiju za vodstvo, da bi Pessina (83) iz protunapada pet minuta kasnije potvrdio pobjedu.

Domagoj Bradarić odigrao je čitav susret za Salernitanu, dok je Toma Bašić bio na terenu do 73. minute.

Monza je 11. sa 36 bodova, koliko imaju i deveti Napoli te 10. Torino, dok je Salernitana zakucana za dno sa samo 13 bodova, šest manje od 19. Cagliarija.

Ranije u subotu su nogometaši Empolija ostvarili važnu pobjedu svladavši kao gosti izravnog konkurenta za ostanak Sassuolo sa 3-2 (1-0). Goste je u prednost doveo Luperto (11), u nastavku su domaćini dva puta izjednačavali preko Pinamontija (54-11m) i Ferrarija (77), no Niang (64-11m) i Bastoni (90+4) su pogađali za pobjedu Empolija. S ova tri boda Empoli je skočio na 13. mjesto sa 25 bodova, pet više od 17. Sassuola koji je ovim porazom nastavio niz neuspjeha, u posljednjih je šest kola osvojio tek jedan bod i tako je ostao na istom bodovnom učinku kao i 18. Verona koja se nalazi u zoni ispadanja.

Martin Erlić zbog ozljede mišića nije konkurirao za nastup u momčadi Sassuola.

Na vrhu je Inter sa 63 boda, devet manje uz utakmicu više ima drugi Juventus.




Tagovi

Serie AGenoaMilan Badelj

Ostale Vijesti