Action Images / Carl Recine/ REUTERS/Michaela Rehle
Action Images / Carl Recine/ REUTERS/Michaela Rehle

VIDEO Kane prestigao Mandžu i postigao svoj prvi bavarski hat-trick u golijadi Bayerna, Terzić pobijedio Kovača

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 23.09.23. | 16:24

Samo pet utakmica trebalo mu je da pokaže koliko je bitan za njemačkog giganta

U 5. kolu Bundeslige Bayern je dočekao Bochum i deklasirao ih s ogromnih 7-0 (4-0). Iako nitko nije očekivao da će Bochum uspjeti napraviti iznenađenje i srušiti bavarsku mašinu, vjerojatno bi se rijetki okladili na baš četiri komada već u prvom dijelu susreta ili sedam ukupnih.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Samo četiri minute trebale su domaćinima da povedu. Strijelac je bio Eric Maxim Choupo-Moting na asistenciju Kingsleya Comana, a samo osam minuta kasnije svoj je peti pogodak u pet utakmica postigao Harry Kane. Najzvučniji transfer ovoga ljeta u Bundesligi tako je ušao u birano društvo s Gerdom Müllerom, Miroslavom Kloseom i našim Mariom Mandžukićem, kao igračima koji su zabili najviše golova u svojih prvih pet bundesligaških nastupa.

Nakon pola sata igre u strijelce se upisao i Matthijs de Ligt na asistenciju Kimmicha, a u 38. na velikih 4-0 je postavio Leroy Sane. Asistent mu je bio Harry Kane. Rekli bismo - dobro investiran novac Bavaraca ovog ljeta.

Četiri gola Bayerna pogledajte OVDJE.

U nastavku su Bavarci nastavili svoju dominaciju. Kane je došao do hat-tricka.Prvo je u 54. minuti realizirao penal, da bi u 88. minuti na asist Mazraouija zabio za 7-0. Prije toga se još i Mathys Tel upisao među strijelce, a asistirao mu je upravo Kane. Kane je dakle u ovoj utakmici postigao tri gola i divje asistencije, čime je od početka sezone došao do sedam postignutih golova i tri asistencije. Time je postao prvi Bayernov igrač u povijesti koji je postigao šest ili više golova u prvih pet bundesligaških utakmica.

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Borussija Dortmund je slavila nad Wolfsburgom 1-0 nakon što je u prvom dijelu odigrala bez golova. Strijelac je u 68. minuti bio Marco Reus, tako da je 'hrvatski' trenerski okršaj pred Nikom Kovačem odnio Edin Terzić. Lovro Majer je odigrao do 88. minute za gostujuću momčad. Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Njihovi imenjaci iz Mönchengladbacha pali su protiv Leipziga 1-0 nakon što u prvom dijelu također nismo vidjeli golove. Strijelac je bio Timo Werner u 75. minuti, a Dani Olmo je i dalje ozlijeđen pa nije konkurirao za današnju utakmicu.

Augsburg je u prvih 45 minuta vodio 2-1 protiv Mainza. Već u šestoj minuti je gol zabio Ludovic Ajorque za goste, a u 13. mu je poništen drugi gol nakon VAR provjere. Ermedin Demirović je u 15. minuti izjednačio 1-1, da bi prije kraja prvog dijela na 2-1 postavio isti igrač, ali na asistenciju Pfeiffera. U početku drugog dijela Arne Engels je zaradio izravan crveni karton pa su domaćini ostali s igračem manje na travnjaku. Dion Drena Beljo je u igru ušao umjesto dvostrukog strijelca Demirovića u 89. minuti.

Kasnije igraju Bremen i Köln.



Tagovi

Harry KaneMario MandžukićBayernBundesliga

Ostale Vijesti