Reuters
Reuters

VIDEO Iznenađenje na Gold Cupu: Malo karipsko otočje zaustavilo drugu najveću državu svijeta!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.06.23. | 07:21

Nakon kiksa SAD-a, bez pobjede ostala je i reprezentacija Kanade.

Kanada je teritorijalno druga najveća država na svijetu, s površinom od gotovo 9.9 milijuna kilometara kvadratnih, nešto veća od SAD-a i gotovo duplo manja od Rusije. Gvadalupa je malo karipsko otočje koje se nalazi pod legislaturom Francuske površine svega 1628 kilometara kvadratnih. Kanada je bila sudionik zadnjeg Svjetskog prvenstva, jedna je od najjačih reprezentacija Concacaf-a, Gvadalupa se ne natječe pod okriljem FIFA-e jer je samostalna administrativna regija Francuske i njen prekomorski departman.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Unatoč tome, Kanada nije uspjela svladati Gvadalupu u prvom kolu Skupine D ovogodišnjeg Gold Cupa, prvenstva Sjeverne Amerike. 'Francuzi' su na odmor otišli s minimalnom prednosti golom Thierryja Ambrosea (28.), a Kanada je izjednačila početkom nastavka kada je pogodio Lucas Cavallini. Činilo se da će Kanađani ipak doći do pobjede nakon što je Meddy Lina u 71. zabio u vlastitu mrežu, no deset minuta kasnije u igru je ušao kobni igrač Columbus Crewa Jacel Russel Rowe skrenuo loptu u vlastitu mrežu i maloj karipskoj državi donio prvi bod na Gold Cupu nakon osam uzastopnih poraza i 2009. kada su svladali Nicaragvu.

Napomenimo da Kanađani nisu igrali bez svoje tri najveće zvijezde, Alphonsa Daviesa, Jonathana Daviesesa i Clyea Laryna, a da Gvadalupa nije reprezentacija sastavljena od lokalnog stanovništva, već od dosta igrača koji igraju u Ligue 2, Švicarskoj, a Andrew Gravillon je, recimo, igrač Torina.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

U drugoj utakmici skupine D Gvatemala j s 1-0 pogotkom Darwina Loma u 48. pobijedila Kubu. Zanimljivo, junak Lom je u igru ušao u 11. nakon ozljede Rubina Lubija, a u šestoj minuti produžetka prvog poluvremena promašio je kazneni udarac.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

U idućem kolu Gvatemala igra protiv Kanade, a Gvadalupa se susreće s Kubom. U noći sa srijede na četvrtak igraju se druge utakmice skupine A, Jamajka protiv Trinidada i Tobaga te domaćin turnira SAD protiv Svetog Kristovora i Nevisa.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

kanadska nogometna reprezentacijaConcacaf Gold Cup

Ostale Vijesti