Reuters
Reuters

VIDEO Inter majstorskim golovima izborio polufinale s gradskim rivalom, Petar Musa požutio nakon minute igre, pa zabio za konačni rezultat!

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 19.04.23. | 22:46

U sjajnoj utakmici na San Siru Inter i Benfica odigrali su bez pobjednika (3:3), a Inter je izborio dvomeč s Milanom u polufinalu budući da je u Lisabonu slavio s 2:0.

Inter i Benfica odigrali večeras jednu pravu nogometnu poslasticu. Inter je prvi zabio, Benfica se do poluvremena vratila, a onda su Nerrazzuri do 78. minute s dvama pogocima praktički riješili pitanje putnika u polufinale. Međutim, Benfica je u samoj završnici dvoboja uspjela stići do poravnanja, a treći pogodak za Portugalce, u petoj minuti sudačke nadoknade zabio je povremeni hrvatski reprezentativac Petar Musa koji je u igru ušao u 80. miniti i požutio minutu kasnije.

Marcelo Brozović odigrao je svih 90 minuta i to kao Interov kapetan.

Inter će tako prvi put nakon 2010. igrati polufinale Lige prvaka, a suparnik će mu biti gradski rival Milan. Dva Derbyja Della Madonnine u ligi prvaka gledat ćemo od 9./10. i 16./17. svibnja.

Domaći navijači dočekali su svoje igrače s pektakularnom koreografijom. Na sjevernoj tribini pisalo je ‘Fight For Us’, na istočnoj I M Inter, I M Milano, a na južnoj je bio istaknut veliki Interov grb.

U takvoj atmosferi Benfica se odmah postavila kao momčad koja će s posjedom lopte pokušati usmjeriti tijek rezultata na svoj mlin, a Inter se više orijentirao na kontranapade. Nakon jednog takvog Lautaro je lijepom loptom proigrao Dimarca, no lijevi Interov wingback nije najbolje zaštopao loptu koja je otišla u nepovrat.

Ipak Nerazzurri su u 13. minuti stigli do vodstva i ukupne prednosti od 3:0. Edin Džeko dobio je duel na sredini terena. Loptu je preuzeo Nicolo Barella koji odigrava dupli pas s Lautarom Martinezom, zatim se sjajnom minijaturom oslobodio čuvara i još sjajnijim udarcem zakucao loptu pod prečku. Inter je bio na korak do polufinala Lige prvaka!

Barella je time postao tek treći igrač Intera koji je postigao pogodak u obje utakmice jednog kruga nokaut faze Lige prvaka. Prije toga to su uspjeli Christian Vieri i Dejan Stanković.

Inter je u tim trenucima bio puno bolja momčad na terenu, ali domaćini nisu uspjeli dotući grogiranu Benficu koja se probudila tek nakon pola sata igre. Prvi opasniji pokušaj za Portugalce imao je Grimaldo udarcem iz slobodnog udaraca u 31., a dvije minute kasnije Lautaro je glavom zabio drugi gol za Inter, nakon ubačaja Edina Džeke. No, golu je prethodilo Lautarovo odgurivanje Gilberta te isti nije priznat.

Činilo se da će Inter sigurno privesti poluvrijeme kraju, a onda je Benfica zabila nakon sjajne akcije. Rafa Silva ubacio je s desne strane, a Fredik Ausnes glavom zakucao preko Danzela Dumfriesa za izjednačenje.

Osokoljena poravnanjem pred kraj poluvremena, Benfica je nešto opasnije krenula u nastavak utakmice, no vrlo se brzo ‘ugasila’. Inter je vrlo vješto neutralizirao nalete gostiju, a onda u 65. zabio za novo vodstvo. Inter je sjajno probio lijevu stranu, Dimarco je ubacio na peterac, a akciju je finiširao Lautaro. Inter je stigao na korak do polufinala!

U 76. minuti Simone Inzaghi iz igre je izvadio dvojicu strijelaca Lautara Martineza i Nicola Barellu te večeras sjajnog Edina Džeke, a ubacio je Hakana Calhanoglua, Romelua Lukakua i – Joaquina Correu. Tek što je ušao potonji je primio loptu unutar Benficinog kaznenog prostora i majstorskim udarcem matirao Odysseasa za 3:1. Inter je praktički izborio polufinale!

Nakon trećeg primljenog gola Roger Schmidt u igru je bacio Petra Musu koji je nakon manje od minute na terenu zaradio žuti karton!

Iako su šanse Benfice za povratkom bile svedene na minimum, Portugalci se nisu predali. Neres je prvo pogodio stativu, a onda je Antonio Silva glavom zabio za smanjenje Interovog vodstva nakon ubačaja Grimalda iz slobodnog udarca. Tu nije bio kraj uzbuđenjima. U 95. minuti utakmice, već po isteku sudačkog dodatka, naš Petar Musa glavom je poentirao za konačnih 3:3.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE. (Arenasport).

Četvrtfinale Lige prvaka, uzvratna utakmica

Stadion: San Siro, Milano; Suci: Carlos Grande, Diego Barbero, Guadalupe, Ayuso (Španjolska); VAR: Alejandro Hernandez, Cesar Grado (Španjolska)

Inter – Benfica 3:3

Strijelci: 1:0 Barella (14., Lautaro), 1:1 Aursnes (38., Rafa Silva), 2:1 Lautaro (65., Dimarco), 3:1 J. Correa (78.), 3:2 Antonio Silva (86., Grimaldo), 3:3 Musa (95.)

Inter (3-5-2): Onana – Darmian, Acebri, Bastoni (od 80. D'Ambrosio)– Dumfries, Barella (od 76. Calhanoglu), Brozović, Mihtarjan, Dimarco (od 80. Goesens) – Lautaro (od 76. J. Correa), Džeko (od 76. Lukaku); Trener: Simone Inzaghi

Sevilla (4-2-3-1): Odysseas - Gilberto, Antonio Silva, Otamendi, Grimaldo – Florentino, Chiquiho (od 80. Musa) – Rafa Silva (od 80. Joao Neves), Joao Mario (od 89. Schjelderup), Aursnes – Goncalo Ramos (od 74. Goncalo Guedes); Trener: Roger Schmidt

Žuti kartoni: Rafa Silva 49., Musa 81., Neres 95. (Benfica)



Tagovi

InterBenficaLiga prvakaMarcelo BrozovićPetar Musa

Ostale Vijesti