Screenshot
Screenshot

VIDEO Imao je jedanaesterac za promociju, puknuo 'Panenku' i pogodio gredu, ali navijači najstarijeg kluba na svijetu ipak slave

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 20:13

Pamtimo ga iz ogleda Tottenhama i Dinama u Kupu UEFA, a u svojoj bogatoj karijeri igrao je za Toronto, Antwerp, Lens, Bursaspor, Toulouse, Nottingham Forest…

Nogometaši Notts Countyja, najstarijeg profesionalnog nogometnog kluba na svijetu (klub je osnovan 25. studenog 1862. godine), izborili su plasman u League Two, odnosno četvrti razred engleskog nogometa, nakon što su na Wembleyju pred 38.138 navijača nakon raspucavanja svladali Chesterfield 4-3 11m (2-2, 1-1).

Chesterfield je poveo preko Dallasa u 5. minuti te su gotovo cijelu utakmicu bili u vodstvu, ali onda se u 88. minuti pojavio John Bostock koji je zabio za 1-1 što je njegovoj momčadi osiguralo produžetke. U 93. minuti je Dobra ponovo doveo Chesterfield u vodstvo, dok je u 108. minuti Rodrigues zabio za novo izjednačenje.

Novog člana League Two dobili smo tek nakon jedanaesteraca, a o potezu Johna Bostocka pričalo bi se još godinama da na kraju cijele balade najstariji nogometni klub na svijetu nije izborio promociju.

U četvrtoj seriji King je promašio jedanaesterac, a budući da je ranije u drugoj seriji isto napravio Oldaker, John Bostock, čiji su suigrači ranije bili sigurni, dobio je mogućnost da postane apsolutni heroj Notts Countyja. Prvo je u 88. minuti zabio za produžetke, a onda dobio mogućnost da osigura povratak Notts Countyja u League Two.

Nekadašnja nada Tottenhama, kojem je jedan od četiri nastupa za Pijetlove bio onaj protiv Dinama u grupnoj fazi Kupa UEFA (4:0) prije 15 godina, u karijeri je prošao mnoštvo klubova (Toronto, Antwerp, Lens, Bursaspor, Toulouse, Nottingham Forest), ali potez koji je napravio danas ostao bi zapamćen za sva vremena da krajnji rezultat nije bio po volji navijača kluba čije boje brani od ove sezone.

Foto: ReutersFoto: Reuters

Bostock je odlučio 'Panenkom' pokušati svladati suparničkog vratara, ali greda je u toj četvrtoj seriji bila saveznik Chesterfielda. Ipak, u Notts County je i dalje imao prednost od jednog gola, a na kraju je promociju svojoj momčadi u petoj seriji osigurao Cedwyn Scott, treći najbolji ovosezonski strijelac Notts Countyja koji je u National League zabio 15 pogodaka.

Ovaj potez Bostocka podsjetio je na potez Marka Tolića koji je nedavno u finalu Slovenskog nogometnog kupa imao priliku Violicama osigurati trofej, ali je njegovu 'Panenku' u obranio Vidovšek. No, Bostockova momčad je u konačnici izborila promociju, dok je Tolićev Maribor ostao bez trofeja…

Potez Bostocka o kojem bruji cijeli otok pogledajte u nastavku:

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Notts CountyLeague Twoplayoff

Ostale Vijesti