REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

VIDEO I Le Havre je za njih presnažan: Lavovi su teško ranjeni, Ćaleta-Car pocrvenio u porazu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 14.01.24. | 22:45

PSG je pak kolo zaključio 2-0 gostujućom pobjedom protiv Lensa

 U susretu 18. kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je poražen na gostovanju od Le Havrea sa 1-3 završivši susret bez dva isključena igrače, među kojima je bio i hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Sedmerostruki francuski prvak prekinuo je pobjednički niz od tri susreta izgubivši na gostovanju kod Le Havrea sa 1-3 potonuvši tako ponovo u opasnu zonu.

Lyon je pao na 16. mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije sa svega dva boda više od Clermonta na 17. mjestu, dok fenjeraš Lorinet ima četiri boda manje.

Le Havre je poveo u 18. minuti golom Gautiera Llorica, a novi problemi za goste stigli su u 31. minuti kada je isključen Jake O'Brien. Sudac Gael Angoula je prvo pokazao žuti karton, međutim nakon poziva iz VAR sobe promijenio je odluku.

U 50. minuti domaćin je preko Emmanuela Sabbija stigao i do prednosti od dva gola. Alexandre Lacazette je 54. minuti vratio tračak nade gostima, no osam minuta kasnije Christopher Operi je zabio i treći gol za domaći sastav.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

U sudačkoj nadoknadi Lyon je ostao bez još jednog igrača nakon što je isključen Duje Ćaleta-Car. Za Lyon nije nastupio Dejan Lovren jer je i on u zadnjem ligaškom susretu protiv Nantesa "pocrvenio". Le Havre se sada nalazi na 11. mjestu sa 22 boda.

Na ljestvici vodi PSG sa 40 bodova i susretom manje, Nica je druga sa 35 bodova, a Brest im bod manje na trećoj poziciji.

 

Kolo su zaključili Lens i PSG u utakmici koja je opravdala očekivanja. Parižani su slavili s 2-0, s tim da do pobjede nisu došli tako lako kako bi se na prvu činilo.

Već u šestom minuti je domaćin dobio priliku s bijele točke doći do prednosti, no udarac Frankowskog obranio je Donnarumma, a nepisano nogometno pravilo 'ne zabiješ - dobiješ' nogometaši Lensa osjetili su na svojoj koži u 30. minuti kad je Bercola na dodavanje Mbappea postigao prvi pogodak na utakmici.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Neposedno prije odlaska na predah, domaćina su zadesile nove nevolje. Naime, u 45+2. minuti je Gradit dobio izravan crveni karton što je prilično 'poguralo' goste prema slavlju.

Iako je Lens u nastavku pružio dobar otpor, u 89. minuti je konačnih 2-0 postavio Mbappe. Bio je to njegov osmi pogodak u posljednjih pet utakmica i ukupno 19. ove sezone u Ligue 1.

S ovom pobjedom PSG se dodatno odvojio na vrhu, a budući da je Rennes u subotu svladao Nicu s 2-0, razliku u odnosu na prvog pratitelja povećali su na +8. Iako je tek odigrano 18. kolo, prvenstvo se, polako ali sigurno, bliži svojem kraju...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina) 


Tagovi

LyonOlympique LyonDuje Ćaleta-CarLigue 1

Ostale Vijesti