REUTERS/Leon Kuegeler
REUTERS/Leon Kuegeler

VIDEO Hrvati preporodili Augsburg! Beljo prodao tunel Bellinghamu i asistirao, Čolina ušao s klupe i zabio

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.01.23. | 16:47

Jako uzbudljivu utakmicu gledali smo u Njemačkoj

Augsburg se sjajno držao, ali Borussia je ipak na kraju slavila 4:3 u 16. kolu Bundeslige. Unatoč tome, sigurno trljaju ruke u Augsburgu nakon današnjeg izdanja Diona Drene Belje i Davida Čoline. Donedavni Osječanin koji je u Njemačku prešao za oko tri milijuna eura, dobio je priliku od prve minute i sjajno ju iskoristio, dok je Čolina ušao s klupe i postigao pogodak u debiju.

Krenule su obje strane agresivno u ovu utakmicu. Ermedin Demirović skočio je visoko i pucao po gredi već u 13. minuti, a nekoliko trenutaka kasnije zaprijetila je i Borussia, prvo preko Donyella Malena čiju loptu je golman gostiju bet problema ukrotio, a potom i preko Youssoufa Moukoka koji je nprecizan bio u još boljoj prilici. Najavilo je to odličan nastavak utakmice, a to se i dogodilo. Jude Bellingham je u 29. minuti prošao obrambenog igrača i pucao malo izvan šesnaesterca uz desnu stativu i zabio za vodstvo domaćih. Mats Hummels uskoro je imao novu priliku, ali na kraju je samo prebacio gredu.

Iskoristio je Augsburg primirenje domaćih i u 40. minuti izjednačio. Schlotterbeck je riskirao i izgubio loptu na lijevom boku gdje ju je pokupio naš Dion Drena Beljo, novopridošlica u njemačkom sastavu, koji potom lukavo dodaje Maieru kroz noge, ne bilo koga, nego Bellinghama. Özcan je nedovoljno dobro obranio i lopta je završila u mreži.

Video asistencije pogledajte OVDJE.

No samo su dvije minute trebale domaćima da se vrate u vodstvo. Schlotterbeck se iskupio za svoju pogrešku od ranije. Brandt je ubacio iz slobodnog udarca, a branič je zabio glavom s desetak metara udaljenosti. Imale su obje strane još pokoju šansu do kraja, ali samo je Agusburg svoju iskoristio. FCA-ov Engels je pronašao Demirovića, koji se riješio Hummelsa i ubacio loptu pored Kobela, Ryerson je pokušao očistiti situaciju, ali na kraju ju je potpuo zakomplicirao kada je loptu poslao u vlastitu mrežu. Prekinuli su igrači Augsburga slavlje jer se provjeravalo radi li se o zaleđu prije gola. Sudac Frank Willenborg na kraju je potvrdio da se gol računa. Imao je još jednu solidnu priliku za gol Beljo, ali nije ju realizirao pa smo na odmor otišli s egalom.

Ni u nastavku nije nedostajalo hrvatske magije. U 75. minuti je Bynoe-Gittens s ruba šesnaesterca pucao u dalji kut i pogodio za 3:2. No tada je trener domaćih u trostrukoj zamjeni odlučio da će u igru naš David Čolina umjesto Elvisa Reyhbecaja, a Čolina je to sjajno iskoristio. Lopta odbijena od desnu vratnicu vratila točno Čolini koji ju je bez problema pospremio u mrežu za novo izjednačenje.

Njegov gol pogledajte OVDJE.

Na žalost gostiju, schwartz-gelbe su opet stigli do prednosti. Ovoga puta Giovanni Reyna bio je strijelac za konačnih 4:3.




Tagovi

AugsburgDion Drena BeljoBundesligaDavid Čolina

Ostale Vijesti